KANTONALNI MINISTAR JASMIN BURNIĆ POSJETIO OPĆINU BUŽIM

Ministar građenja, prostornog uređenja i zaštite okoliša u Vladi Unsko-sanskog kantona, Jasmin Burnić, posjetio je danas Općinu Bužim.

Razlog posjete bio je realizacija projekata na području Općine Bužim financiranih putem ovog ministarstva.

S tim u vezi ministar je posjetio MSŠ “Hasan Musić” Bužim na čijoj zgradi je zamijenjen dio stolarije po projektu energetskog utopljavanja objekata financiranih iz sredstava ekoloških naknada.

U razgovoru sa ministrom direktor ove obrazovne ustanove, Ibrahim Grošić, se zahvalio ministarstvu na dodijeljenim sredstvima, ali i izrazio nadu da će po novom javnom pozivu biti odobrena i nova kako bi se zamjena dotrajale stolarije nastavila i u konačnici potpuno završila, što bi dovelo do značajnih ušteda u zimskim mjesecima zbog grijanja, ali i do boljih uvjeta i  poboljšanja nastavnog procesa.

Nakon MSŠ “Bužim”, ministar Burnić, sastao se sa predstavnicima Koordinacije boračkih udruženja Općine Bužim gdje se u razgovoru sa predsjednikom Edhamom Eminićem upoznao sa realiziranim radovima na izgradnji Spomen obilježja na Ćorkovači, za koje je ovo ministarstvo također u protekle tri godine izdvojilo značajna sredstva.

FOTO

By admin