EDIN VUČELJ SPORTISTA GODINE OPĆINE BUŽIM ZA 2014.

Općina Bužim u sklopu obilježavanja Dana općine danas je izabrala sportiste godine za 2014. u više kategorija. Za najuspješnijeg sportistu godine proglašen je Edin Vučelj, član Taekwon-do kluba „Asim Bajrektarević Hamza“ Bužim, dok su Berina Krupić u ženskoj, Aldžić Sanel i Krupić Adem u muškoj konkurenciji proglašeni za najuspješnije u konkurentskoj disciplini.

Vučelj nije krio zadovoljstvo što mu je pripala titula najboljeg sportiste, s obzirom da u Bužimu ima veliki broj kvalitetnih sportista.

„Mislio sam da će biti lakše, ali biti najbolji, najupješniji sportista Općina pored mngobrojonih sportista je vrlo teško biti. Zahvalio bih se prvo svojim roditeljima koji su mi bili podrška, onda općini Bužim i njenom načelniku Aganu Buniću koji je prepoznao kvalitet i pomogao financijskim sredstvima, posebno se zahvaljujem svojim trenerima koji su radili sa mnom. Za nekoliko dana idem na svjetsko prvenstvo u Italiju, gdje ću predstaviti boje Bužima. Ovom prilikom pozivam nadležne instirucije i privrednike, sve one koji vole sport da pomognu sport u Bužim“, istekao u svom govoru Edin Vučelj.

Načelnik općine Agan Bunić naglasio je da će lokalna zajednica nastaviti da stimuliše razvoj i rad svih sportskih klubova na prostoru opštine.

«Nastojaćemo da svim sportistima pomognemo da dođu do što boljih rezultata, čime će na takmičenjima uspješno predstavljati i sebe i grad iz kojeg dolaze, želim da čestitam svima koji će večeras dobiti nagrade, to je rezultat njihovo rada tokom godine. Općina će uvijek biti na raspolaganju sportistima, jer oni su naši predstavnici na takmičenjima. Nadam se da ćemo slijedeći izbor sportiste održati u našoj sportskoj dvorani», rekao je Bunić.

Ispred organizatora, Sportskog saveza Bužim, prisutnima se obratio predsjednik Saveza Admir Sijamhodžić, koji je prisutnima govorio o protekloj godini i aktivnostima koje je Savez i njegove članice provodili. Sa nagradama se krenulo od „Specijalno priznanje Sportskog saveza općine Bužim za razvoj i popularizaciju sporta na području općine i šire“.  Prisutnima se obratio i predsjednik Kantonalno sportskog saveza, Emir Dautović, koji je čestitao sportistima.

U kategoriji najuspješnijih sportista iz kategorija invalida proglašeni su Isaković Nijaz kao predsjednik Sjedeće odbojke dok je Ćatić Amel ponio titulu najuspješnijeg trenera invalidnih lica koji je svojim trudom i radom ekipu uveo u prvu ligu Federacije, a najbolja ekipa Invalidni klub sjedeće odbojke Bužim, učestvovala u mnogim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Najbolji sportaš u toj kategoriji je Rasim Topalović, član Pikado sekcije invalida, laskavu titule je dobio zahvaljujući drugom mjestu na kupu BiH.

Za najuspješniju ekipu u loptačkim sportovima u muškoj konkurenciji proglašena je ekipa OK Bužim, u ženskoj ŽOK Bužim.

Ove godine birani su najbolji pojedinci i i koletivi u osnovnim i srednjim školama

Tako su u pojednačnoj konkurenciji Osnovne škole za najuspješnije proglašeni Ajla Dervić stoni tenis, za osvojeno treće mjesto na kantonalnom takmičenju, Dizdarević Elmedin je bio najbolji u šahu,osvojeno drugo mjesto na kantonu.

Najuspješniji sportisti – učenici u školskom sportu za Srednje škole su Ičanović Medin, za osvojenu zlatnu medalju na kantonalnom nivou u atletici, a Šahinović Izedin u nogometu i atletici.

U kategoriji validni sportovi birani su perspektivni sportaši, od kojih se očekuje da će jednog dana biti vrhunski sportisti, posebna priznanja dobili su: Tahić Nail, Krupić Mehmed, Bajrektarević Adem, Tahić Amil, Mamić Izeta, Kovačević Elvedina i Amna, Grošić Humejd, Šahinović Benjamin, Šahinović Amila, Mulalić Lejla, Nanić Adna, Cazinkić Jusuf, Erdić Talha, Velič Dževad, Sijamhidžić Vedin, Veladžić Adnan,Veladžić Tarik, Bunić Bilal, Šahinović Adna, Šahinović Amel, Bunić Lamija, Sulejmanagić Dino, Čaućević Hasan, Porić Muamer, Šahinović Sadet.

Na svečanosti su predstavljenji i proglaćeni oni koji su ulagali u sport, u njegov u populaciju i razvoj na području Bužima , a to su Veladžiš Šefik za doprinos i razvoj sportista-invalida, Voćarska sekcija invalida, OK Bužim, Sijamhodžić Hasan za razvoj kluba Bratsvo Veterani, Bajrić Merjema kadetkinja reprezentacije kantona, Baltić Edin kadet repretentacije kantona, Kišmetović Amel kapitel NK Vitez i član kadetske reprezentacije kantona.

Poseban priznanja u borilačkim sportovima

Tahić Amila, ostvarila je prvo mjesto na Međunarodnom takmičenju u Sloveniji i dvije tlatne medalje na kantonalnom takmičenju, kadetska članica, Taekwon-do kluba „Fadil Bajrektarević – Gazija“.

Velić Dževad, ostvario treće mjesto na Međunarodnom takmičenju u Sloveniji, kao i zlatna i brončana medalja na kantonalnom takmičenju u Cazinu, Taekwon-do kluba „Asim Bajrektarević Hamza“

Ramić Ema, juniorka koja je viceprvakinja kantona, Taekwon-do kluba „Asim Bajrektarević Hamza“

Šahinović Harun, junior Taekwon-do kluba „Asim Bajrektarević Hamza“, koji je svojim trećim mjestom na Međunarodnom takmičenju u sloveniji, dvostrukom krunom kantona i zlatnom medaljom na prvenstvo u Cazinu zaslužio ovo priznanje.

Najuspješnija muška borilačka ekipa je Taekwon-do klub „Asim Bajrektarević Hamza“, koja je dobitnik 9 zlatnih, 7 srebrenih i 11 brončanij medalja, a najbolja ženka ekipa je Fadil Bajrektarević – Gazija sa nekoliko ostvarenih medalja u Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Posebna priznanje dobili Hasan Dedić,trener sekcije Brigovi, i Kljajić Hasan, zaslužan ua doprinos u streljačkoj sekciji i košarci.

Najuspješniji sportski radnik u 2014.godini su Jusić Minhad, nastavnik tjelesnog odgoja, majstor za plivanje,skijanje, organizator biciklitičke gradske trke Bužim 2014, i Kudelić Remzija trener NK Vitez, koji sa dosta uspjeha vodi ovaj Bužimski klub.

Najuspješniji trener za prethodnu godinu je Edin Bajrektarević, trener Taekwon-do kluba „Asim Bajrektarević Hamza“, prvak Unsko-sankog kantona u taekwondou, kao i dobitnik 10 zlatnih, 11 srebrenih i 14 brončanih medalja sa takmičenja u BiH i Sloveniji.

Prije proglašenja najbolji sportista, načelnik Bunić je upriličio svečani prijem za sportske radnike i kolektive. Najviše se govorilo o dosadašnjim postignutim uspjesima, kao i podršci Općine u skladu mogućnosti istih.

Na navedenom prijemu Nedžad Durić je predsjedniku nogometnog kluba “Vitez”, Rifetu Šahinoviću, uručio majice za ovaj klub, a ispred firme Hasmir&Ado d.o.o. Treba spomenuti da je Durić je bio dugogodišnji sportski radnik u NK Vitezu.

10488053_929533820424760_6193171108886537429_n 11018308_929533670424775_6716365092899304019_n 11027937_929537550424387_7169451952242456903_n

Više slika pogledajte na bužimljani.ba & JU»Centar za kulturu, sport i informisanje»

Tekst pripremio: Nihad Begić

By admin