DR. SADIKA AVDIĆ ODRŽALA PREDAVANJE NA TEMU “BOLESNA ŠTITNA ŽLIJEZDA – UBICA ŽENA”

U sklopu manifestacije “Naše domaće, sada i ubuduće“ koju organizuje Udruženje žena “Izvor” iz Bužima, održano je predavanje pod nazivom “Bolesna štitna žlijezda – ubica žena”. Pred punom salom Islamskog centra uglavnom žena predavanje je održala doktorica Sadika Avdić, liječnica homeopatije.

“Bolesti štitne žlijezde su ubice žena, danas je to vrlo raširena bolest i spada u tzv., misteriozne bolesti, među kojima 150 takvih bolesti za koje se ne zna uzrok. Ovdje govorimo iz jedne druge perspektive, gdje ipak dokučujemo neke uzroke a samim tim nagovještavamo i kako da se osobe koje boluju od bolesti štitne žlijezde, bilo da je riječ o usporenom radu ili ubrzanom, ili čvorićima na štitnoj žlijezdi, bore na prirodan način i da iskoriste svoje potencijale i resurse unutar sebe da se izbore s tim problemom.” kazala je dr. Avdić

“Cijela ova manifestacija posvećena je ženi. Na žalost najčešći problem kod žena, a koji smo prepoznale je bolesna štitna žlijezda koja pravi ogromne probleme. Iz tog razloga smo angažirali našu prijateljicu dr Sadiku Avdić, koja će nam nadam se pomoći da spoznamo kako se nositi sa ovim problemom. S udruženjem iz kojeg ona dolazi imamo fantastičnu saradnju i nadam se da ćemo je proširiti i na ostala udruženja.” kazala je Jasmira Mehić, predsjednica udruženja “Izvor” Bužim.

FOTO

Više slika pogledajte na JU «Centar za kulturu, sport i informisanje»

By admin