SIGURNA POBJEDA NK «VITEZA» ZA PREUZIMANJE PRVOG MJESTA NA TABELI

NK “Vitez” danas je na Gradskom stadionu u Bužimu u okviru 8. kola Kanotnalne lige USK dočekao ekipu NK “Bajer `99“.

Domaći igrači ušli su u ovaj susret kao favoriti, ali igra u prvih pola sata nije tako djelovala. Po desnom boku probija Nanić Bekir koji izlazi sam pred golmana i šutira u njega, lopta se odbija do Nuhanovića koji pogađa za 1:0.

Da bi stvari išle u pravcu kojem su se domaći nadali, pobrinuo se Nuhanović koji uzima loptu na nekih 35m od gola prolazi dva igrača i povećava rezultat na 2:0.

S tim rezultatom se otišlo na poluvrijeme. U drugom poluvremenu puno ljepša i bolja igra domaćina koju je kruniosao svojim hat-trickomNuhanović.

Ono što nije uspio realizirati u prvom poluvremenu, Nanić je ispravio u drugom i pogodio za 4:0.

Nogometaši Viteza iskoristili su kiks Mladosti iz Polja i Vrnograča. Naime, Mladost iz polja gostovala je kod ekipe Omladinac gdje su odigrali neriješeno, dok je iznenađenje kola priredila ekipa Željezničara koja je pobijedila ekipu Mladosti u Vrnograču.

U narednom kolu ekipa Viteza gostuje u Pokoju kod ekipe Omladinac nakon koje će se znati koja ekipa će biti jesenji prvak.

  1. KOLO KANTONALNE LIGE

NK VITEZ – NK BAJER 99 (2:0) 4:0

Strijelci: Edis Nuhanović ⚽️⚽️⚽️
Bekir Nanić⚽️

Sastav: S. Karalić, A. Kauković, R. Livaković,I. Nanić, K. Šahinović, B. Nanić, Ć. Burzić, H. Baltić, Dž. Eminić, H. Alešević, E. Nuhanović

Još su igrali: M. Nanić, I. Bešić, M. Bajrektarević

By admin