SERVISNE INFORMACIJE ZA PONEDJELJAK 05. 11. 2018.

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili ovog jutra za period od 04.11.2018.godine od 08:00 sati do 05.11.2018. godine do 08:00 sati na području Općine Bužim.

JAVNI RED I MIR

  • Jedno narušavanje javnog reda i mira
  • Jedna tehnička intervencija vatrogasaca.

SAOBRAĆAJ

  • Zbog klizišta potpuno obustavljen saobraćaj na lokalnom putu Čava-Radoč u naselju Dedići.
  • Zbog klizišta otežan saobraćaj na lokalnom putu Bužim-El. Rijeka u naselju Velići. 

BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU (saobraćajne nezgode)     

  • Nije bilo saobraćajnih nezgoda

ZU DOM ZDRAVLJA BUŽIM

Hitnoj službi Doma zdravlja Bužim za pomoć se tokom prethodnih 24 sata obratilo 30 pacijenata, od kojih je 1 upućeno na dalje liječenje u bolnicu u Bihać. Dežurni doktori bila je Vildana dr. Huskić.

ELEKTRO I VODOSNADBIJEVANJE

  • Snabdijevanje vodom sa izvorišta Musići uredno
  • Snadbjevanje s vodom s izvorišta Pivnice je uredno.
  • Snabdijevanje električnom energijom i telekomunikacijskim vezama uredno.

STANJE NA CESTAMA (BIHAMK)

Stanje na cestama 05. 11. 2018. u 07 : 35 sati

Nakon završenog uviđaja saobraćajne nezgode, od 07:30 sati normalizovan je saobraćaj na dionici M-5 Lašva-Vitez (u mjestu Strane). 

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz rijećne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. U tim područjima kolovoz je vlažan i mjestimično klizav, zbog čega je neophodna maksimalno oprezna vožnja. Početak je nove radne sedmice, pa se očekuje pojačana frekvencija vozila, posebno u većim gradskim centrima.

Zbog sanacije mosta na ulazu u Bugojno na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo sjever-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Jajce-Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj. Na ovim dionicama saobraća se sporije uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

PROGNOZA VREMENA (FHMZ)

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni ima i dosta magle.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Sokolac 3; Bjelašnica 4; Srebrenica 6; Bugojno 7; Sarajevo 8; Bijeljina i Jajce 9; Gradačac, Grude, Široki Brijeg, Tuzla i Zvornik 10; Brčko i Ivan Sedlo 11; Bihać, Doboj, Mostar, Stolac i Zenica 12; Banja Luka i Sanski Most 13; Livno, Prijedor i Trebinje 14; Neum 19°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945hPa, za 1hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni prije podne će biti i dosta magle. U poslijepodnevnim satima lokalno može pasti malo kiše na jugu i zapadu zemlje. Vjetar većinom slab južnog i jugoistočnog smjera. Na zapadu i jugozapadu Bosne sredinom dana umjereno jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 21°C.

U Sarajevu pretežno oblačno. U kotlinskom dijelu grada prije podne će biti magle. Najviša dnevna temperatura zraka oko 16°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA (FHMZ)

Ponedjeljak 05.11.2018. godine Stabilnije vremenske prilike, uz temperature koje neće suviše oscilirati, djelovaće ugodno na većinu populacije. Kod hroničnih bolesnika i meteoropata moguće su umjerene poteškoće, ponajviše zbog mjestimično izraženije naoblake. U drugom dijelu dana opšta slike će biti nešto lošija u Hercegovini, Krajini i dijelu centralne Bosne.

By admin