NAJAVA: 4. ITF TAEKWON-DO PRVENSTVO BIH ODRŽAT ĆE SE U BUŽIMU

Direktor JU «Centar za kulturu, sport i informisanje», Mersudin Nanić, upriličio je sastanak sa predstavnicima TKD «Asim Bajrektarević – Hamza» povodom održavanja 4. ITF Taekwon-DO» prvenstva BiH u Bužimu.

Naime, po prvi put Unsko-sanski kanton i Bužim bit će domaćini najboljim borcima u Taekvan-dou u kategorijama kadeti, juniori i seniori. Domaćin prvenstva je TKD «Asim Bajrektarević-Hamza» koji uveliko radi na pripremanju ovog izuzetno važnog značaja ne samo za klub nego i za Općinu Bužim. Da je općina prepoznala važnost ovog događaja govori činjenica da je generalni sponzor prvenstva upravo Općina Bužim. Prvenstvo će se održati 17. novembra 2018. godine u Sportskoj dvorani a sami početak takmičenja će biti naknadno objavljen.

Medijski pokrovitelj ovog događaja je JU «Centar za kulturu, sport i informisanje» koja će pratiti i izvještavati o svim aktivnostima kada je u pitanju ovaj događaj.

«Pripreme idu planiranom dinamikom. Ovih dana završavamo tehničke detalje. Imajući u vidu da je ovo jedinstven sadržaja koji će biti organiziran u Sportskoj dvorani i u Bužimu, iskreno se nadamo da neće izostati podrška naših sponzora koji su nam do sada uvijek bili podrška. Očekujemo da će nam se odazvati preko 500 takmičara iz cijele BiH, što će svakako biti atrakcija i za naše sugrađane, koje ovom prilikom pozivamo da dodu i uveličaju ovaj događaj» kazali su između ostalog predstavnici kluba u svojoj diskusiji.

Otvorene su i prijave za klubove koji planiraju uzeti učešće na prvenstvu. Svoje prijave možete izvršiti na: http://www.tkdbih.com

FOTO

By admin