MILAN NA SAN SIRU NEMOĆAN PROTIV STARE DAME

Ni nakon dvanaest odigranih kola Juventus nije osjetio gorčinu poraza. Tim iz Torina je u okviru 12. kola italijanske Serije A večeras gostovao na San Siru kod Milana i upisao je jedanaesti trijumf u sezoni – 2:0.

Stara dama je fantastično otvorila ovaj susret. Igrao se osmi minut, kada je Alex Sandro fantastično ubacio sa lijeve strane, a loptu u mrežu glavom pospremio Mario Mandžukić za vodstvo Juventusa. Mogao je isti igrač nekoliko minuta poslije do svog drugog gola, ali je odbrana Milana uspjela intervenisati.

U 38. minuti stoper Juventusa Benatija igrao je rukom u svom šesnaestercu, a nakon pregledavanja VAR-a, glavni sudija meča Mazzoleni pokazao je na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo bivši fudbaler Juventusa Gonzalo Higuain, ali je samo pogodio stativu gola Juventusa.

U nastavku je Juventus potpuno kontrolisao igru. Prvo je Paolo Dybala u 57. minuti iz slobodnog udarca pogodio stativu, a tačku na “i” stavio je Cristiano Ronaldo golom u 81. minuti susreta.

Bh. reprezentativac odigrao je 74. minute za tim iz Torina, kada je umjesto njega u igru ušao Khedira. Vrijedi spomenuti i da je Higuain zaradio direktan crveni karton šest minuta prije kraja regularnog dijela susreta zbog prigovora sudiji.

Novim trijumfom Juventus je povečao prednost u odnosu na drugoplasirani Napoli na šest bodova, dok je Milan ostao na petom mjestu sa 21 bodom.

Rezultati by SofaScore

By admin