BETIS NA NOU CAMPU ŠOKIRAO BARCELONU, SIGURNA POBJEDA REALA PROTIV CELTE

Betis je u 12. kolu španske Primera lige napravio veliko iznenađenje pobijedivši Barcelonu na Nou Campu rezultatom 3:4.

Andalužani su šokirali Katalonce sa dva gola u prvom poluvremenu kada su Junior u 20. i Joaquin u 34. minuti donijeli veliko vodstvo Betisu.

Barca se za trenutak vratila u meč kada je oporavljeni Messi u 67. minuti smanjio rezultat nakon dosuđenog penala, ali samo četiri minute kasnije Lo Celso je trećim golom vratio dva gola prednosti Betisu.

Rezervista Vidal je u 80. minuti smanjio na 2:3, ali već u 83. minuti Canales je po čevrti put zatresao mrežu domaćih, koji su samo golom Messija u 92. minuti ublažili poraz za konačnih 3:4.

Dolaskom trenera Santijaga Solarija Real Madrid je zaigrao znatno bolje (četiri pobjede iz četiri meča, računajući sva takmičenja). Madriđani su u okviru 12. kola španske Primere savladali Celtu Vigo na gostovanju rezultatom 4:2 i tako na pravi način iskoristili kiks vodeće Barcelone (poraz od Betisa 3:4) te im prišli na četiri boda zaostatka.

Gosti su prvo poluvrijeme riješili u svoju korist, a strijelac je bio Benzema. Nesretni Cabral postigao je autogol u 56. minuti i Madriđani su tada imali veliku prednost.

No, nisu se domaći predavali, pa je Mallo u 61. minuti smanjio rezultat. Sergio Ramos iz penala je sedam minuta prije kraja regularnog dijela susreta povisio na 3:1, Ceballos je postigao u 91. minuti i četvrti gol za Madriđane, a konačan rezultat susreta postavio je fudbaler Celte Mendez u 94. minuti.

Rezultati by SofaScore

By admin