ČIŠĆENJE I UREĐENJE BUŽIMNICE – RADOVE OBIŠLI PRIPADNICI OS BiH

Inžinjerijski bataljon Oružanih snaga BiH već nekoliko dana radi na uređenju i proširivanju Bužimnice, a na osnovu sporazuma koji je potpisan između Ministarstva odbrane BiH i Općine Bužim.

Predstavnici Oružanih snaga BiH danas su izvršili obilazak pripadnika Inžinjerijeske jedinice OS BiH koji na području općine Bužim izvode radove na uređenju korita Bužimnice od granice sa općinom Velika Kladuša do Varoške Rijeke. Radove su obišli Glavni operativac major Bojić Vladimir u inžinjerijskom bataljonu i kapetan Opačić Miroslav iz jedinice za civilno vojne poslove u Oružanim snagama BiH, zajedno sa domaćinima- šefom službe službe za razvoj i poduzetništvo Nedžadom Kudelić i v.d. Šefa službe za civilnu zaštitu i vatrogastvo Senadom Ćatićem.

U ovom projektu Oružane snage BiH osiguravaju potrebno ljudstvo i mašine, dok je Općina Bužim u obavezi obezbijediti smještaj i ishranu pripadnika jedinice, pogonsko gorivo za mašine, dnevnice za angažovane vojnike, kao i radnu snagu za sječu i uklanjanje drveća.Sa gostima se razgovaralo o realizaciji započetih aktivnosti na projektu uređenja vodotoka Bužimnice i aktivnostima oko buduće saradnje sa Oružanim snagama BiH prvenstveno na uređenju vodotoka kako bi se spriječile česte pojave poplava.

By admin