BUŽIMSKI SREDNJOŠKOLCI OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN STUDENATA I SREDNJOŠKOLACA

U Velikoj sali, JU “Centra za kulturu, sport i informisanje“ Bužim koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, danas je održan prigodan program povodom obilježavanja 17. novembra – Međunarodnog Dana srednjoškolaca. Srednjoškolci su prošli gradom sa istaknutim transparentom «MLADI SU RESURSI KOJE DRŽAVA TREBA ISKORISTITI, A NE PROBLEM KOJI TREBA RIJEŠITI» što je ujedno i tema ovogodišnjeg obilježavanja.

Vijeće učenika MSŠ “Bužim” pripremilo je raznovrstan program gdje su prisutni mogli uživati u programu koji je bio prožet temom položaja mladih u društvu i trendom odlaska mladih.

Prisutnim se obratio direktor škole, Ibrahim Grošić koji je uputio čestitke te dao punu podršku u svim projektima koji provode mladi na području Općine Bužim.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u spomen na praške studente i srednjoškolce, koji su zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje, održanog 17. novembra 1939. godine strijeljani bez suđenja. Ovaj dan povezan je sa pravima srednjoškolaca. U evropskim zemljama ovaj dan se obilježava dugi niz godina kao Dan srednjoškolaca.

Više slika pogledajte na fb profilu JU «Centar za kulturu, sport i informisanje»

By admin