4. ITF DRŽAVNO PRVENSTVO BIH U BUŽIMU OKUPILO PREKO 260 TAKMIČARA IZ 16 KLUBOVA

Kako smo ranije i najavljivali u Bužimu je ovog vikenda održano 4. ITF Taekwon-DO” prvenstvo BiH. Po prvi put je domaćin državnog prvenstva u ovom takmičenju bio jedan grad i klub sa područja  Unsko-sanskog kantona. Najbolji borci u Taekvan-dou u kategorijama kadeti, juniori i seniori došli su iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. Na takmičenju je ukupno nastupilo 16 klubova sa preko 260 takmičara.

Nakon intoniranja himne prvenstvo je svečano otvorio Općinski načelnik Zikrija Duraković koji je čestitao domaćinu na organizaciji i poželio svim takičarima puno uspjeha i da ponesu najljepša sjećanja iz Bužima.

“Sretni smo što smo dočekali da je Bužim domaćini državnog prvenstva u jednom sportu a posebno jer je takmičenje proteklo bez i najmanjeg incidenta na borilištu i izvan njega. Koristimo priliku da se zahvalimo generalnom sponzoru prvenstva Općini Bužim ali i svim mašim sponzorima koji su nas nesebično pomogli jer bez njih ne bi uspjeli realizovati ovakav događaj» kazao je predsjednik Organizacionog odbora Admir Sihamhodžić.

TAEKWON-DO KLUB “FADIL BAJREKTAREVIĆ-GAZIJA” EKIPNI PRVACI BIH

U ukupnom plasmanu  Taekwon-DO klub “Fadil Bajrektarević-Gazija” zauzeo je prvo mjesto sa osvojenih 14 zlatnih, 14 srebrenih i  11 brončanih medalja. Samim time Gazije su dobile 14 državnih i 14 viceprvaka. Pored toga klub je izborio i najbolju seniorku Edinu Ćoralić i kadetkinju Amru Begović.

Drugo mjesto su zauzeli prošlogodišnji prvaci Klub borilačkih vještina “Taekyon“ iz Sarajeva dok su treće mjesto osvojio Taekwon-DO klub “Bosna-Đemo“ iz Cazina.

Domaćini prvenstva Taekwon-do klub “Asim Bajrektarević Hamza“ nastupio je sa 35 takmičara koji su ukupno osvojili 32 medalje od toga: 5 zlatnih, 12 srebrenih i 15 brončanih medalja. Hamze su osvojile titulu 6 državnih prvaka u kategorijama seniora a  u ukupnom poretku su zauzele peto mjesto.

Po izjavama svih prisutnih bilo je ovo do sad najbolje organizovano prvenstvo gdje su domaćini za sve takmičare, trenere, sudce, obezbijedili hranu, vodu i tople napitke. Za najbolje takmičare obezbijeđene su medalja i diplome dok je za najušpjesnije klubove i pojedince u kategorijama obezbijedena diploma i pehar. Kada je u pitanju suđenje koje je vodio glavni sudac Ramo Ćehajić, trener kluba iz Cazina svi takmičari su imali samo riječi hvale.

VIDEO

FOTO

Više slika pogledajte na fb profilu JU «Centar za kulturu, sport i informisanje»

By admin