POZIV NA BICIKLISTIČKU VOŽNJU “BRDAREVAC 2018.”

Udruženje pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja poziva sve ljubitelje brdskog biciklizma da se prijave za vožnju “BRDAREVAC 2018.” koju Udruženje provodi u okviru BHRI programa. Vožnje će se održati 24. 11. 2018. sa početkom u 10:00 sati a mjesto okupljanja je ispred Srednje škole u Bužimu.

Udruženje je proteklih mjeseci provelo tri ciklusa škole biciklizma na kojoj je učestvovalo 70 mladih za koje su bila obezbijeđena bicikla, te su savladali vožnju po brdskim predjelima okoline Bužima i spremali se zavožnju “Brdarevac 2018.”

BHRI je osim Škole biciklizma podržao ugradnju servisne stanice za bicikla koja se nalazi ispred srednje škole, koju mogu koristiti svi građani Bužima i svi oni koji imaju potrebu za malim servisom bicikla. Servisna stanica ima kompresor za dovuanje guma, ključeve za servis bicikla. Stanica je na solarno punjenje i prva takva postavljena u BiH. Zatim markiranje staze Brdarevac sa putnim znacima, info tablama, zatim prostorom sa odmor sa klupama.

Cilj Škole biciklizma je da se mladi aktiviraju, te da provode slobodno vrijeme na zdrav  i aktivan način.

Vožnja “Brdarevac 2018.” je idealna prilika za sve učesnike učesnike škole, kao i sve druge ljubitelje biciklizma da provedu dan u lijepom okruženju. Oni koji još nisu obišli Veliko brdo- Brdarevac biciklom mogu to sada uraditi u društvu zaljubljenika u ovaj sport. Ako do sada niste bili tamo – definitivno vrijedi otići.

VELIKO BRDO – BRDAREVAC

Na momente, krajolik izgleda kao da više niste u Bužimu. Osjećaj postaje kao da ste se preselili u neke druge krajeve. Naše popularno «Veliko brdo» ima dosta uspona, blažih i kraćih, ali i puteve oštećene od kiše koji mogu otežati kretanje prema gore i nazad.  Pijesak ometa i vožnju niz brdo na nekim mjestima, tako da je oprez redovno potreban. No, s obzirom na izveštaj sa provjere staze, moguće je da nas na završnoj vožnji dočeka većinom suh teren bez blata. U svakom slučaju biće to dobar izazov za sve.

Brdski biciklizam, osim što je zabavan i prepun adrenalina, iziskuje i određenu razinu spretnosti, uvježbanosti, poznavanje tehnike, vještinu pokreta, balans ali i koordinacije. Ne izgleda baš jednostavno, no, nakon što savladate ovih nekoliko osnovnih stvari, i najmanja nesigurnost se pretvara u igru.

Zato dobro nam došl dragi učesnici i zaljubljenici u brdski biciklizam na još jednu super vožnju. Nakon završene vožnje za sve učesnike će biti obezbjeđena zakuska.

Prijaviti se možete na broj telefona 061 369-284 Za sve informacije kontakt osobe je Amel Ćatić.

By admin