58 BUŽIMSKIH STUDENATA DOBILO STIPENDIJU OPĆINE BUŽIM

U Maloj sali Centra za kulturu, sport i informisanje Bužim danas je upriličeno svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata koji su shodno konkursu Općine Bužim ostvarili pravo na stipendiju za akademsku 2017./2018. godinu. Na javni konkurs se prijavilo ukupno 70 studenata, od toga je uslove pravilnika o dodjeli stipendija zadovoljilo njih 58 koji su dobili stipendije u jednokratnom iznosu od 800,00 KM, dok je ostalih 12 odbijeno zbog nepotpune dokumentacije.   

U ime Jedinstvenog općinskog organa uprave Općine Bužim prisutnim se obratila, Šefica službe za opću upravu i društvene djelatnosti, Elvira Muratović koja je upoznala prisutne sa procedurom potpisivanja ugovora i obavijestila da će potpisane ugovore dobiti na kućnu adresu nakon što se izvrši imenovanja vršioca dužnosti načelnika Općine Bužim koji će potpisati ugovore.

Pristunim studentima i roditeljima poželjevši im uspjeh u nastavku školovanja, mnogo dobrih rezultata i uspješan završetak studija, naglasivši kako su oni nada i budućnost Općine Bužim, obratili   predsjedavajući OV Safet Ljubijankić i dopredsjedavajuća Indira Bosnić.

“Uvjeren sam da će planirani iznos za ovogodišnje stipendije u iznosu od 800,00 KM bar djelimično olakšati studiranje ali i doprnijeti tome da stipendisti Općine Bužim postižu što bolje rezultate u nastavku svog studiranja. Kao i svih prethodnih godina i naredne godine će općina stipendirati svoje stundte i u to ime svim ovogodišnjim dobitnicima stipendija i njihovim roditeljima želim čestitati“ kazao je predsjedavajući Ljubijankić.

Svakako da će ova stipendija dobro doći svim dobitnicima i olakšati studenski život, ali mišljenje studenta je da ovaj iznos još treba povećati.

“Danas smo napokon pristupili svečanom potpisivanju ugovora za dodjelu stipendija svim studentima Općine Bužim. Ovaj iznos će svakako, kako meni, tako i ostalim studentima mnogo pomoći u školovanju i nadam se da će iduće godine ova stipendija biti u barem malo većem iznosu“ kazao je Ramiz Sijamhodžić jedan od dobitnika ovogodišnje stipendije.

FOTO

Na našoj FB stanici JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” pogledajte u fotogaleriji kako je to sve izgledalo.

By admin