U BUŽIMU OTVORENA IZLOŽBA UVU “VEDUTA“ JASTREBARSKO

U Maloj sali JU “Centar za kulturu, sport i informisanje“ otvorena je izložba Udruge vizualnih umjetnika “Veduta“ Jastrebarsko kao dio programa obilježavanja Svjetskog dana šećerne bolesti. U okviru ovog obilježavanja pored izložbe upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o prekograničoj saradnji koji su potpisali Udruženje oboljelih od šecerne bolesti Bužim i Društvo dijabatičara Jastrebarsko.

Moderator programa Sejad Emrić nakon uvodnih riječi dobrodošlice prisutnima, pozvao je Općinskog načelnika Zikriju Durakovića da otvori ovu izložbu.

U svome obraćanju načelnik Duraković je čestitao Svjetski dan dijabetesa uz želje za bolje zdravlje članovima udruženja i još ovakvih aktivnosti kao što je ova izložba i potpisivanje ugovora.

Pristunim su se obratili i dopredsjedavajuća OV Indira Bosnić i direktor Doma zdravlja Bužim, dr. Rifet Šahinović, predsjednik Udruženja oboljelih od šećerne bolesti Bužim, Mirsad Salkić, i predsjednik UVU “VEDUTA“ Jastrebarsko, Velimir Mirt.

Izložba ostaje otvorena do 07. decembra 2018. godine, a svi oni koje žele pogledati izložbu mogu to uraditi u terminu svakim radnim danom do 07:30 do 15:00 sati.

FOTO

By admin