Ukinuto korištenje službenih mobitela svima osim članovima Vlade te postignut dogovor o deblokadi računa KB u Bihaću

U Bihaću je danas zasjedala Vlada Unsko-sanskog kantona. Prijedlogom Odluke o utvrđivanju korisnika službenih mobitela i visine dozvoljenih iznosa za korištenje službenih mobitela to pravo ukinuto je svima osim članovima Vlade, a visina iznosa sa 500 KM mjesečno smanjena je na 100 KM za premijera i 80 za ministre.

Na današnjoj sjednici premijer mr. sci. Izudin Saračević i resorni ministri usvojili su i uputili u skupštinsku proceduru izvještaje o radu: Kantonalnog zavoda za prostorno uređenje i planiranje, Kantonalnog zavoda za pružanje besplatne pravne pomoći i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove, dok je na doradu vraćen izvještaj o radu Kantonalne uprave civilne zaštite.

Zbog hitnosti rješavanja problematike u više javnih ustanova, posebno u zdravstvu, u dijelu sjednice posvećenom kadrovskim pitanjima, Vlada je imenovala privremene upravne odbore u: ZU Kantonalna bolnica „Dr. Irfan Ljubijankić“, Bihać, domovima zdravlja u Bihaću, Bužimu i Cazinu te Veterinarskom zavodu i Službi za zapošljavanje.

Nakon što je prethodno zalaganjem premijera Saračevića i ministra zdravstva i socijalne politike Ibrahima Kajtazovića postignut dogovor o deblokadi računa Kantonalne bolnice u Bihaću, današnjim imenovanjem upravljačke strukture stvoreni su uvjeti za normalizaciju rada centralne zdravstvene ustanove u USK.

By admin