USVOJEN NACRT BUDŽETA OPĆINE BUŽIM ZA 2019. GODINU

Na dvadeset i prvoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Općine Bužim usvojen je Nacrt Odluke o budžetu Općine Bužim za 2019. godinu u iznosu od 5.765.213,00 KM i Nacrt Odluke o izvršavanju budžeta. Pored ovih tačaka vijećnici su raspravljali o 5. tačaka dnevnog reda, nakon što je jedna tačka povučena sa dnevnog reda radi dorade materijala.

Općinska vijećnica dr. Indira Bosnić uputila je vijećničku inicijativu za nabavku i postavljanje državne zastave na zgrade institucija koje se nalaze na području Općine Bužim, kojom se traži da se u roku od 30 dana nabave i postave državne zastave na sve zgrade i institucije. Općinski vijećnik Admir Begović postavio je dva vijećnička pitanja, prvo: Koliko sredstava je na ime stimulacija isplaćeno državnim službenicima i namještenicima Općinskog organa uprave u 2017. godini, te u prvi 9 mjeseci 2018. godine, a drugo pitanje odnosilo se na uknjižbu imovine Općine Bužim te realizacije Zaključka Općinskog vijeća sa 16. redovne sjednice po ovom pitanju.

Nakon iscrpne rasprave koja je trajala više od sat vremena vijećnici su usvojili Zaključak o usvajanju Nacrta Odluke o budžetu Općine Bužim za 2019. godinu i Zaključak o Nacrtu Odluke o izvršavanju budžetu Općine Bužim za 2019. godinu.

Zaključkom o Nacrtu budžeta je definisano da će svi zainteresirani korisnici sredstava budžeta općine moći podnijeti svoje prijedloge kako bi se utvrdio konačan prijedlog budžeta općine koji bi trebao biti usvojen na Općinskom vijeću do kraja godine. Završna rasprava po zaključku Općinskog vijeća Općine Bužim održaće se 07.12.2018. godine u 09:00 sati u Maloj sali Centra za kulturu, sport i informisanje.

Vijećnici su osvojili i Odluku o usvajanju Izvještaja o izvršavanju budžetu Općine Bužim za prvih devet mjeseci ove godine u ukupnom iznosu od 3.481.000,00 KM, te tri Odluke o utvrđivanju javnog interesa za nepotpunu eksproprijaciju za potrebe elektrodistribucije.

U prilogu možete pogledati komplet snimak sa sjednice.

VIDEO

FOTO

By admin