SERVISNE INFORMACIJE ZA PETAK 30. 11. 2018.

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili ovog jutra za period od 29.11.2018.godine od 08:00 sati do 30.11.2018. godine do 08:00 sati na području općine Bužim.

JAVNI RED I MIR

  • Nije bilo krivičnih djela niti narušavanja javnog reda i mira
  • Bužimski vatrogasci nisu imali intervencija

SAOBRAĆAJ

–    Zbog klizišta potpuno obustavljen saobraćaj na lokalnom putu Čava-Radoč u naselju Dedići.

–    Zbog klizišta otežan saobraćaj na lokalnom putu Bužim-El. Rijeka u naselju Velići

BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU (saobraćajne nezgode)     

  • Nije bilo saobraćajnih nezgoda

ZU DOM ZDRAVLJA BUŽIM

Hitnoj službi Doma zdravlja Bužim za pomoć se tokom prethodnih 24 sata obratilo 21 pacijent, od kojih je 4 upućeno na dalje liječenje u bolnicu u Bihać. Dežurni  doktor bila je Sabira dr. Šahinović.

ELEKTRO I VODOSNADBIJEVANJE

  • Snabdijevanje vodom sa izvorišta Musići uredno
  • Snabdjevanje s vodom s izvorišta Pivnice (Sotonjak) je uredno uz napomenu da prema zadnjoj analizi vode ista nije za piće.
  • Snabdijevanje električnom energijom i telekomunikacijskim vezama uredno.

STANJE NA CESTAMA (BIHAMK)

Stanje na cestama 30. 11. 2018. u 10 : 35 sati

Kolovoz je suh ili mjestimično vlažan, a na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima moguća je poledica.

Vozačima savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

PROGNOZA VREMENA (FHMZ)

Prije podne u Hercegovini i na jugozapadu Bosne je bilo pretežno vedro, a u ostalim djelovima pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 10 sati: Bjelašnica, Ivan Sedlo, Sokolac i Zvornik -6 stupnjeva, Gradačac -5, Banja Luka, Bijeljina i Srebrenica -4, Brčko, Doboj i Livno -3, Bugojno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla -2, Bihać -1, Široki Brijeg, Stolac i Trebinje 4, Mostar 5, Neum 6 stupnjeva.

Danas u jutarnjim satima i prije podne, u sjeverozapadnim, centralnim, te ponegdje u istočnim područjima Bosne pretežno oblačno i maglovito, a u ostatku naše zemlje pretežno sunčano vrijeme. U Hercegovini pretežno vedro. Tokom dana, posupno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura od -2 do 4, na jugu od 7 do 11 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA (FHMZ)

Petak 30.11.2018. godine Hladno vrijeme u većem dijelu Bosne, kod hroničnih bolesnika može uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. U Hercegovini će opšta slika biti ljepša, uz više sunca, mada će sjeverno strujanje povremeno remetiti osjet ugode. Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, osobito tokom prijepodneva.

By admin