POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA SPORTSKU DVORANU BUŽIM

Poslije potpisivanja ugovora na red je došlo postavljanje kamena temeljca za sportsku dvoranu. Tako je danas na jubilarni dvadeseti rođendan općine u sklopu obilježavanja Dana općine Bužim, svečano položen kamen temeljac za izgradnju navedenog objekta. Čast polaganju temeljca za historijsku građevinu na području naše općine imali su reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, potpredsjednica F BiH Melika Mahmutbegović, premijer USK-a Izudin Saračević i načelnik općine Agan Bunić.

Ovim činom počet će izgradnja jednog od velikih i obećanih projekata u mandatu načelnika Bunića. Vrijednost ukupne investicije košta će cca 1 500 000 KM. Predviđeno je da sportska dovorana bude bruto površine od oko 2.000 četvornih metara, i prema standardima zadovoljavat će sve uvjete održavanja dvoranskih sportova, a njen kapacitet bit će 300 sjedećih mjesta.

Uz mnogobrojne građane, samom činu polaganja prisustvovali su zvaničnici kako sa lokalnog, kantonalnog tako i sa federalnog i državnog nivoa, među njima su bili također đaći srednje škole, kao i direkori škola, te sportski radnici.

1383493_925284367516372_8273934094728371436_nPrema riječima općinskog načelnika, nakon rješavanja imovinsko pravnih odnosa, i izrade realnog projektnog rješenja, napokon su ostvareni svi potrebni uvjeti za izgradnju ovog iznimno potrebnog sportskog objekta. Dvorana će služiti brojnim bužimskim sportskim klubovima, a isto će tako služiti i ostalim udruženjima i institucijama za potrebe održavanja gradskih manifestacija.

Nakon polaganja kamena temeljca Općinski načelnik zajedno sa reisom Kavazovićem i ostalom delagacijom obišali su zvanično prvi put Islamski kulturni centra koji je u izgradnji gdje su ih dočekali predsjednik Medžlisa IZ Bužim Eniz ef. Veladžić i glavni imam Medžlisa IZ Bužim Mehmed ef. Harčević sa imamima i na licu mjesta uvjerili o kakvom se građevinskom objektu radi.

10955505_925288040849338_7822886041309678597_nTreba naglasiti da je za napredak izgradnje objekta i važnosti samog projekta posebno zaslužen reis i Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini. Efendija Kavazović nije krio zadovoljstvo do sad izgrađenim objektom kao i samoj ideji projekta. Projekat IKC-a svrstan je u sam vrh prioriteta općine Bužim i Medžlisa općine Bužim. Nadamo se da će ovaj projekat zauzeti važno mjesto među našim građanima. U izgradnju novog Islamskog kulturnog centra uloženo je do sada oko 200 hiljana KM.

Kako je izgledalo, pogledajte u priloženoj galeriji fotografija Nisveta Porića na buzimljani.ba

By admin