ODIGRAN DRUGI MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR «ALMIN ĐULIĆ»

Proteklog vikenda u organizaciji Šahovske sekcije Udruženja distrofičara Bužim održan je II Memorijalni šahovski turnira «Almin Đulić». 

Turnir je održan povodom obilježavanja Međnarodnog dana osoba sa invaliditetom, a u spomen i sjećanje na rano preminulog člana naše Šahovske sekcije. Turnir je bio otvoreng tipa i na istom su učešće uzeli igrači sa čitavog USK-a, a sudio ga je državni sudija Husnija Abdić iz Cazina.

U veoma jakoj konkurenciji, pobjednik našeg drugog memorijala je bio internacionalni majstor Muhamed Borić iz Bihaća, ispred Hadžić Sabaheta iz Velike Kladuše i Envera Beganovića iz Cazina.

Igrači naše Šahovske sekcije su prikazali veoma dobru igru i ostvarli su odlične rezultate. Udruženje je za pet prvoplasiranih igrača obezbijedilo novčane nagrade, diplome i pehar, a nagradu je dobio i najmlađi učesnik Kekić Ahmed iz Bosanske Krupe. Na kraju turnira za sve učesnike je obezbijeđen ručak i piće.

Ovom prilikom se naijskrenije zahvaljujemo našim šahovskim prijateljima koji su svojim učešćem uveličali ovaj turnir. Turnir je završen posjetom mezarju.

By admin