REAKCIJA NA HAPŠENJE GENERALA RAMIZA DREKOVIĆA

Povodom jutrošnjeg hapšenja generala Ramiza Drekovića saopćenjem za javnost oglasili su se predstavnici Koordinacije boračkih udruženja Općine Bužim, v.d općinskog načelnika Općine Bužim, Nedžad Kudelić i predsjedavajući OV, Safet Ljubijankić.

«Počasni građanin Općine Bužim, general Ramiz Dreković za nas je simbol odbrane Bosne i Hercegovine, časni borac i komandant. U potpunosti smo opredijeljeni za procesuiranje svih ratnih zločina ali smatramo da je ovo vrhunac pokušaja izjednačavanja krivice i odgovornosti za počinjene ratne zločine u Bosni i Hercegovini, čime se pokušavaju promijeniti povijesne činjenice i karakter rata u Bosni i Hercegovini.

Za nas više nije pitanje šta će biti sa generalom jer znamo da on sigurno nije počinio nikakv zločin, nego se postavlja pitanje ko je slijedeći od generala i patriota koji su branili ovu zemlju».

Podsjećamo Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) jutros je u Sarajevu uhapsila generala Ramiza Drekovića, bivšeg komandanta Petog i Četvrtog korpusa Armije RBiH, u njegovom stanu u Alipašinoj ulici, po nalogu Tužilaštva BiH, a zbog sumnje da je počinio ratni zločin na području Kalinovika 1995. godine.

By admin