ODRŽAN SASTANAK PARTNERSKE GRUPE ZA LOKALNI RAZVOJ

U Centru za kulturu, sport i informisanje održan je sastanak Partnerske grupe na kojem su pored članova JURA bili prisutni članovi Partnerske grupe za lokalni razvoj kojeg čine predsjednici mjesnih zajednica, općinski vijećnici a u ime presjedavajućeg vijeća prisustvovao je sekretar Općinskog vijeća.

Na sastanku se raspravljalo o Izvještaju o implementaciji Strategije razvoja općine Bužim za 2017 godinu, IFP općine Bužim za period: 2018-2020, Informaciji o potpisanim ugovorima za 2018 godinu za projekte iz strategije lokalnog razvoja, o Nacrt budžeta općine Bužim za 2019 godinu, te kandidovanju projekata koji bi se trebali finansirati , a isti nisu u revidiranoj Strategiji razvoja općine Bužim.

Sastanak je otvorio v.d. Općinski načelnik Nedžad Kudelić koji se zahvalio prisutnima na odazivu i aktivnom učešću u radu partnerske grupe. Uvodna izlaganja o predloženim tačkama dnevnog reda ukratko je iznio Senad Krupić te je posle njegovog obrazlaganja i upoznavanja od strane Općinskog načelnika otvorena rasprava po svim tačkama.

Učešće u raspravi uzeli su članovi Partnerske grupe sa svojim konkretnim prijedlozima direktor Osnovne škole Adnan Nuhić; firektor Mješovite srednje mješovite škole Grošić Ibrahim, predstavnik Rudnika mangana Bužim, Krupić Indira, direktor JU Dom zdravlja Bužim, Rifet Šahinović, predstavnici mjesnih zajednica: Makić Miralim, Tahić Nezir i Nanić Zaim.

Vršilac dužnosti općinskog načelnika Kudelić Nedžad na kraju je pozvao prisutne da se odazovu na javnu raspravo o Nacrtu budžeta za 2019. godinu koja je zakazana za petak 07.12.2018 godine u 09:00 sati.

By admin