SPAHIĆ SE VRAĆA U REPREZENTACIJU

Emir Spahić, iskusni defanzivac Bayer Leverkusena, bit će na raspolaganju selektoru bh. reprezentacije za predstojeće utakmice sa Andorom i Austrijom. Povratak Spahića svakako će biti velika stvar za naš nacionalni tim, a da je Spahić trenutno u odličnoj formi potvrđuju njegovi ovosezonski nastupi u Ligi prvaka, ali i u njemačkom prvenstvu.

„Drago mi je što će Spahić i dalje biti član fudbalske reprezentacije BiH. On je odličan i igrač i to je velika stvar za nas. Dogovorili smo se da se u ponedjeljak neveče ili utorak ujutro priključi reprezentaciji na pripremama u Trening kampu u Zenici. Uglavnom, trenirat će sa ekipom u utorak“, rekao je Baždarević za Anadolu Agency (AA).
Defanzivac Bayera u pojedinim medijskim istupima proteklih dana govorio je kako nije siguran da će se odazvati na Baždarevićev poziv zbog „privatnih problema“. Od reprezentacije BiH oprostio se nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, ali je pristao ponovo zaigrati na poziv bivšeg selektora Safeta Sušića u utakmici kvalifikacija za EURO 2016 u kojoj je BiH 16. novembra prošle godine poražena u Haifi od Izraela (0:3).

Reprezentativci BiH će se okupiti sutra u Trening kampu u Zenici, a 28. marta igrat će meč petog kola kvalifikacija za EP u kojem će gostovati Andori, u utakmici u kojoj će tražiti prvu kvalifikacijsku pobjedu.

By admin