ŽELJEZNIČAR POBJEDOM DO DRUGOG MJESTA, ZRINJSKI REMIZIRAO (VIDEO)

Željezničar je savladao Slaviju u 18. kolu BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine (2:1) na Grbavici, a pobjedu i proboj na drugu poziciju na tabeli Plavima svojim golovima donio je Riad Bajić.

Odmah na početku utakmice Željezničar je obradovao svoje navijače. Bajić je postigao pogodak glavom u četvrtoj minuti. Nakon što su Plavi imali više od igre na početku utakmice, Slavija se oslobodila pritiska i Šabanović je pokušao u 14. minuti, ali bio je neprecizan sa distance.

Bajić je odlično centrirao iz slobodnjaka u 17. minuti, ali Kosorić je iz dobre situacije šutirao preko gola. Minutu poslije Kosorić je ponovo bio najviši u skoku, ali i drugi put je lopta otišla preko okvira gola. Slavija je imala još jednu priliku u 19. minuti preko Lambulića, ali Antolović nije imao problema.

Poslije šuta Zebe preko gola, Čolić je u 26. minuti pokušao direktno iz kornera, ali Kubura je to odbranio, baš kao i udarac Bajića u 30. minuti kada mu je loptu spustio Kokot. Slavija je u pravo vrijeme došla do izjednačenja. U 44. minuti nakon kornera glavom je šutirao Kartal i poravnao na 1:1.

U nastavku nije bilo većih prilika. Varea je u 54. minuti pokušao sa 20 metara, ali lopta je otišla pored gola. Kokot je nakon sat vremena igre imao veliku šansu, međutim loše je reagovao. U 62. minuti Kvesić je sa lijeve strane uposlio Bajića koji se odlično oslobodio čuvara i postigao pogodak za novo vodstvo Željezničara.

Željezničar je mogao riješiti pitanje pobjednika u 72. minuti. Prvo je Memija pokušao sa 20 metara, a Kubura je loše intervenisao i odbio loptu do Uzelca, koji je bio sam ispred gola i šutirao je ravno u golmana Slavije. Bajić je u sudijskoj nadoknadi mogao do hat-tricka, ali ostalo 2:1 za Željezničar.

U ostalim susretima Čelik je osvojio tri važna boda na gostovanju Zvijezdi u Gradačcu. Zeničani su na stadionu ”Banja Ilidža” pobijedili s 2:0 golovima Bajraktarevića i Popovića.

Nakon drugog gola gostiju, koji je postignut početkom prvog poluvrmena, igrači Zvijezde nisu uspjeli da učine nešto više i smanje prednost Čelika. Novim porazom u prvenstvu Zvijezda je postala jedan od najozbiljnijih kandidata za ispadanje iz lige.

Nogometaši Zrinjskog nastavili su pružati loše partije. Ovoga puta Mostarci su u gostima remizirali s Radnikom iz Bijeljine, a meč je završen bez postignutih golova.

Radniku podjela bodova odgovara obzirom da je igrao protiv branioca titule prvaka BiH, a s druge strane teško je očekivati da će Zrinjski odbraniti šampionsku titulu.

U posljednjam meču 18. kola, Banjoj Luci igrali su Borac i Travnik a rezultat je bio 1:0.



By admin