Obavijest o provođenju postupka Javnog oglasa u JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Bužim

U JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Bužim 26.03.2019. godine pokrenuta je procedura raspisivanja javnog Oglasa za prijem u radni odnos na neodređeno vrijeme na radno mjesto „Domar“ dva izvršioca, a nakon potpisivanja ugovora o upravljanju Sportskom dvoranom što je i razlog prijema novih radnika.

S obzirom da želimo cijeli postupak provesti transparentno i javno, Javni oglas je objavljen u Dnevnim novinama, na web stranici JU „Centar za kulturu sport i informisanje“ Bužim, oficijelnoj facebook stranici JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Bužim a isti je dostavljen i BIRO-u rada Bužim.

Shodno zakonskim i podzakonskim aktima imenovana je komisija za provođenje istog, te je ista po zatvaranju javnog oglasa održala sjednicu na kojoj su otvorene i razmatrane pristigle prijave. Od ukupno 11 prijavljenih kandidata 4 kandidata tu dostavila potpunu dokumentaciju, te su isti pozvani shodno zakonskim i podzakonskim propisima na provjeru radnih sposobnosti koja će biti održana u narednim danima, dok je 7 nepotpunih prijava komisija Zaključkom odbila, a o svemu je sačinjen zapisnik.

Sa najuspješnija dva kandidata po završetku postupka v.d. direktor će potpisati Ugovor o radu, o čemu će javnost biti obaviještena.

By admin