ODRŽAN SASTANAK SA PRIVREDNICIMA OPĆINE BUŽIM

U sali Općine prvi zvanični sastanak Općinskog načelnika Mersudina Nanića održan je sa privrednicima Općine Bužim.

Sastanak je iniciran upravo od strane načelnika, a tema sastanka bila je otvorena diskusija i problemi sa kojima se susreću privrednici na području naše Općine. Između ostalog bilo je govora o odluci o utvrđivanju radnog vremena na području naše Općine, zatim razgovaralo se o druženju privrednika i dijaspore kako je to i ranijih godina bilo. Posebno je razgovarano o udruženju privrednika kao subjektu od kojeg svi privrednici očekuju veću aktivnost u zastupanju interesa važnih za sve njihove projekte. Bilo je govora i o medijskim informacijama o mogućem smještaju za migrante u Bužimu.

U uvodnom dijelu sastanka, Općinski načelnik je pozdravio prisutne i poželio im puno sreće i uspjeha na ličnom i profesionalnom planu u narednom periodu, te istakao da Općina Bužim kao organ uprave uvijek stoji na raspolaganju u smislu rješavanja administrativnih procedura za sve ono što je u nadležnosti Općine.

Privrednici su pozdravili ovakav potez Općinskog načelnika s nadom da će u budućnosti biti mnogo ovakvih susreta.

Zajednički prijedlozi i zaključci sastanka su slijedeći: privrednici su saglasni da treba organizirati veče privrednika sa dijasporom, zatim što hitnije aktivirati udruženje privrednika kako bi još lakše mogli komunicirati sa organom uprave i pratiti sve propise i zakone koji se tiču privrednika. Na sastanku je naglašeno da Bužim nema kapaciteta za otvaranje bilo kakvog migracionog centra, jer zasad nemamo dovoljno kapaciteta ni za naše potrebe. Kada je u pitanju odluka o radnom vremenu svi su stava da je manjkava i da je treba doraditi, te će u narednim danima dostaviti svoje prijedloge da bi se odluka doradila na zadovoljstvo sviju.

„Želio sam da prvi zvanični sastanak bude sa našim privrednicima, jer oni najvećim dijelom pune budžet, ušestvuju u kontinuiranoj izgradnji i razvoju naše Općine i upošljavaju veliki broj naših sugrađana. Ono što je do nas uradit ćemo sve za naše privrednike. Pripremit ćemo izmjenu i dopunu odluke o radnom vremenu i proslijediti je Općinskom vijeću na usvajanje“, kazao je načelnik Mersudin Nanić.

By admin