POTPISAN UGOVOR SA MSŠ HASAN MUSIĆ BUŽIM, DVORANA NA RASPOLAGANJU UČENICIMA

U prostorijama JU MSŠ „Hasan Musić“ Bužim danas je upriličeno potpisivanje Ugovora o korištenju Sportske dvorane Bužim za potrebe odvijanja nastave TZO u MSŠ „Hasan Musić“ Bužim.

Ugovor su potpisali direktor JU MSŠ „Hasan Musić“ Bužim Ibrahim Grošić i v.d. direktor JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Bužim Vahidin Veladžić.

Prema navedenom ugovoru MSŠ „Hasan Musić“ Bužim će koristiti Sportsku dvoranu Bužim sa njenim punim kapacitetima radnim danima u periodu od 07:00 do 15:00 sati. Za usluge korištenja Sportske dvorane Bužim prema ovom ugovoru Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK će na godišnjem nivou uplaćivati 17.000 KM na depozitni račun općine Bužim.

Pored potpisivanja ugovora bilo je govora i o organizaciji 11. Festivala rada srednjih stručnih i tehničkih škola FBiH čiji je domaćin MSŠ „Hasan Musić“ Bužim a čije će otvaranje i završnica biti održani upravo u Sportskoj dvorani Bužim 27.04.2019. godine.

Javna ustanova „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Bužim će podržati navedeni festival, zaključeno je.

„Sretan sam zbog potpisivanja ovog ugovora jer je konačno priča oko Sportske dvorane počela dobijati pravne okvire. I ekonomski gledano Sportska dvorana Bužim je na ovaj način „samoodrživa“. Hvala svima koji su pomogli da se obezbijede sredstva za ove namjene, kao i svima koji su doprinijeli izgradnji dvorane. S druge strane učenici koji godinama nisu imali uvjete za održavanje nastave su dobili tu mogućnost, i to je najbitnije. Na kraju drago mi je i da na ovaj način jačamo Javnu ustanovu „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Bužim, koja će ako Bog da i u budućem periodu nastaviti tim trendom“, kazao je v.d. direktor Vahidin Veladžić.

By admin