Održana smotra sposobnosti, znanja i stvaralaštva učenika osnovnih škola

Juče je održana završna općinska Smotra sposobnosti, znanja, stvaralaštva i sporta osnovnih škola sa područja općine Bužim čiji domaćin je bila osnovna škola „ Mirsad Salkić-Džaja“ iz Čave.

Na početku svečanosti, kao domaćin prisutnim se obratio direktor škole, te općinski načelnik Mersudin Nanić, koji je posebno čestitao učenicima i njihovim nastavnicima na postignutim rezultatima u protekloj školskoj godini.

I ova smotra je, kao i dosadašnje, okupila veliki broj učenika koji su svojim učešćem u takmičenjima pokazali spremnost i zainteresiranost da budu najbolji predstavnici svojih škola.

Svoj trud, kreativnost i zalaganje učenici su prezentirali u kulturno-zabavnom dijelu, u kojim su učešće uzele pored domaćina i osnovne škole „Konjodor“ i „Bužim“.

Na kraju svečanosti dodijeljena su priznanja najboljim učenicima za postignute rezultate na takmičenjima, kao i nastavnicima – mentorima učenika koji su ostvarili zavidne rezultate, a prigodnim programom, koreografijama i performansima su se predstavile sekcije svih osnovnih škola.

By admin