POČINJU RADOVI NA SANACIJI VODOCRPILIŠTA „PIVNICE“

Općina Bužim u okviru plana implementacije projekta vodosnabdijevanja općine Bužim, krajem 2019. godine je potpisala ugovor sa privrednim društvom Elkom d.o.o. iz Tuzle za sanaciju vodocrpilišta «Pivnice“ sa kojeg se vodom za piće snabdijeva kompletno naselje mjesne zajednice Konjodor.

U okviru plana i u skladu sa dinamikom, danas su predstavnici općinskog načelnika i predstavnici firme „Elkom“, obišli objekat vodocrpilišta, gdje će u narednim danima početi sa izvođenjem radova na sanaciji pumpne stanice i montaže opreme.

Vrijednost ugovora o izvođenju radova i nabavci opreme iznosi 76.050,00 KM, a radovi će obuhvatiti i nabavku opreme visoke tehnologije u sistemu upravljanja i nadzorom nad vodovodnim sistemom, po uzoru na moderne vodovode u zemljama regije.

Na ovaj način želi se izbjeći svaki mogući faktor utjecaja na snabdijevanje vodom i prouzrokovanja kvarova i zastoja u vodosnabdijevanju.

„Za nekoliko dana uvodimo izvođača u posao. Naš cilj je jasan, a on je da po završetku radova vratimo vodovod „Pivnice“ u funkciju i da građani mjesne zajednice Konjodor imaju uredno snadbijevanje vodom“, kazao je načelnik Nanić.

By admin