Haris-ef. Veladžić, novi rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog

Juče je u prostorijama Muftijstva bihaćkog održana sjednica Muftijstva bihaćkog kojom je predsjedavao Muftija bihaćki hafiz Mehmed-ef. Kudić. Na sastanku su prisustvovali dosadašnji rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Mensur-ef. Ćehić i Sabahudin-ef. Begić, rukovodilac Službe za finansijske, pravne i administrativne poslove Muftijstva bihaćkog. Sjednici je prisustvovao i novoimenovani rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva bihaćkog Haris-ef. Veladžić.

Dnevni red sjednice je obilovao pitanjima iz domena rada Muftijstva bihaćkog sa posebnim osvrtom na aktivnosti koje očekuju članove Muftijstva u narednom periodu.

Muftija je, također, izrazio dobrodošlicu Haris-ef. Veladžiću u nadi da će svoje obaveze izvršavati predano i odgovorno kako je i dosadašnje životne obaveze ispunjavao, te se zahvalio Mensur-ef. Ćehiću na dosadašnjem predanom radu u ovom službi, a koji će ubuduće obnašati poziciju glavnog imama Medžlisa IZ Bihać u punom kapacitetu.

Iz biografije Haris-ef. Veladžića:

Haris-ef. Veladžić je rođen 1989. godine u Bihaću. Osnovnu školu je završio u Bužimu, a medresu Džemaludin-ef. Čaušević u Cazinu kao učenik generacije. Diplomirao je na Fakultetu Islamskih nauka kao srebrena značka Univerziteta u Sarajevu. Nakon studija se vraća u rodni Bužim, gdje u svom džematu Varoška Rijeka sa velikim uspjehom obnaša dužnost imama već sedam godina. U završnoj je fazi postdiplomskih studija na Fakultetu Islamskih nauka i asistent je na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću. Krasi ga lijepo ponašanje i izuzetno lijepa komunikacija sa kolegama i ostalim ljudima koji ga okružuju.

By admin