STROŽIJA KONTROLA PROVOĐENJA ODLUKA NADLEŽNIH ORGANA

Komandant Štaba civilne zaštite općine Bužim Mersudin Nanić sa članovima Štaba CZ večeras je posjetio i Policijsku stanicu Bužim gdje je razgovarao sa komandirom Mehmedom Kišmetovićem o provođenju i kontroli Odluka nadležnih općinskih, kantonalnih i državnih organa BiH.

Obzirom na činjenicu da Policijska stanica Bužim ima svakodnevno ažurirane spiskove svih građana sa područja općine Bužim koji su ušli preko državne granice u BiH iz inostranstva, komandir PS Bužim je potvrdio da će se narednih dana provoditi pojačana kontrola poštivanja Rješenja o izolaciji u trajanju od 14. dana.
Ova mjera kontrole je očekivana posebno zbog činjenice da određeni broj naših građana dolazi iz rizičnih područja kao što su Italija, Njemačka, Slovenija i druge europske zemlje u kojima se bilježi rast pandemije virusa.
Iz Štaba CZ općine Bužim još jednom apeliraju na sve građane da ne izlaze iz svojih kuća bez valjanog razloga, da boravak u javnim institucijama i tržanim centrima svedu na minimum kako bi zaštitili sebe ali i sve druge.

Kako bi trebale izgledati naše ulice u narednih nekoliko dana, koji su označeni kao kritični, najbolje pokazuju fotografije koje smo napravili večeras u užem gradskom središtu.

By admin