PODIJELJENE ZAŠTITNE MASKE GRAĐANIMA, PODUZEĆIMA I DOMU ZDRAVLJA BUŽIM

U cilju što bolje zaštite građana od korona virusa, danas je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić sa saradnicima i predstavnicima Štaba Civilne zaštite Bužim, podijelio oko 2.000 zaštitnih maski koje se proizvode u firmi «Prevent» u Bužimu.

Najveći broj zaštitnih maski uručen je Domu zdravlja Bužim koji je na prvoj liniji odbrane od pandemije virusa. Nakon Doma zdravlja načelnik i njegovi saradnici obišli su sve tržne centre od “Pleske”, “Binga”, “Omege”, “Englomerca”, “Trgozada” i “Valmarta”. Pored trgovačkih centara zaštitne maske su dobili i radnici elektro-distribucije, benzinskih pumpi, poljoprivrednih apoteka i građani koji su se danas našli na javnim mjestima.


Prilikom posjete Domu zdravlja Bužim načelnik je kratko razgovarao i sa direktoricom Sađidom Bajrović. Ona je istakla kako je situacija sa pandemijom ozbiljna i kako se sve institucije i pojedinci moraju maksimalno uključiti u prevenciju i zaštitu stanovništva.

“Narednih desetak dana je ključno za prevenciju kako se virus ne bi nekontrolisano širio, te iz tog razloga poduzimamo sve potrebne mjere i radnje kako bi spremno dočekali ovaj kritični period. Danas smo podijelili zaštitne maske, prije svega onima koji su najviše izloženi zbog prirode posla koji obavljaju, a to su prije svega zdravstveni radnici, trgovci, pekari, radnici u administraciji i uposlenici na benzinskim pumpama. Isto tako nastavljamo danas sa dezinfekcijom i pranjem ulica, trotoara i svih javnih površina, a u poslijepodnevnim satima zakazana je i proširena sjednica Štaba Civilne zaštite Bužim kako bi analizirali provođenje dosadašnjih odluka Štaba i eventualnu donijeli neke nove. Na kraju želim istaknuti da su zaštitne maske koje smo danas podijelili donacija Preventa koji ove maske proizvode u Bužimu, u bivšem pogonu Saniteksa”.-naglasio je načelnik Mersudin Nanić.

By admin