KAKO NA DRUŠTVENIM MREŽAMA SVJESNO ILI NESVJESNO STVARAMO NEDOUMICE OKO CORONA VIRUSA?

Svjedoci smo da su online mreže od samog pojavljivanja Corona virusa u mnogim slučajevima kontradiktorne, nelogične i da na taj način dodatno zbunjuju stanovništvo u ovoj novoj situaciji za sviju.

S jedne strane imamo izvještavanja ozbiljnih medija sa crnim statistikama, popraćena naučnim izjavama i tvrdnjama koja pokazuju da se gotovo cijeli svijet bez izuzetka bori protiv istog problema koji se zove Corona virus (Covid-19), donose se rigorozne mjere, koje podrazumijevaju društvena, vjerska i svaka druga ograničenja.

S druge strane postoje zagovornici teorija zavjere koji tvrde da virus ne postoji, da je Kina sviju prevarila i zaradila, da će Amerika sa 5000 vojnika osvojiti cijeli svijet i druge nebuloze.

Virus nam svima kuca na vrata, zapitajmo se jesmo li doprinijeli poboljšanju situacije ili pogoršanju? jeste li dijeljenjem vijesti da virus ne postoji nekog ubijedili da ne poštuje izolaciju i zarazi drugog sa možda fatalnim posljedicama? Puno toga je do nas samih, a ako cijeli svijet «na nogama» najveće svjetske ekonomije trpe gubitke u milijardama, ako svi eminentni naučnici, državnici, vjerski vođe nemaju dilemu oko navedenog problema, ako su džuma i dnevni namazi za gotovo cijeli svijet obustavljeni samo da bi nam eto lagali o postojanju virusa onda smo u teškim zabludama.

Još nije kasno, poštujte naredbe i preporuke, mislite na svoje roditelje, djecu, sebe, ne unosite smutnju dijeljenjem nelogičnih i «fejk» vijesti.

By admin