ROLAND GARROS: DŽUMHUR DANAS PROTIV FEDERERA IGRA MEČ KARIJERE PRED 15.000 GLEDALACA

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas će u 3. kolu teniskog turnira Roland Garros na centralnom terenu odmjeriti snage s legendarnim švicarskim teniserom Rogerom Federerom.

Džumhur je u prvom kolu igrao protiv Mihaila Južnog, vodio je 2:0 u setovima, a Rus je prije početka trećeg seta predao meč. Naš teniser je u drugom kolu dobio još jednog jakog protivnika Kipranina Marcosa Baghdatisa, kojeg je zahvaljujući sjajnoj igri savladao rezultatom 3:1 u setovima.

S druge strane, Federer je takmičenje na Roland Garrosu započeo pobjedom nad Špancem Alejandrom Fallom, kojeg je dobio 3:0 u setovima. Švicarac je bio siguran i u 2. kolu u kojem je istim rezultatom pobijedio Marcela Granollersa Pujola.

Meč Džumhur – Federer bi trebao početi na centralnom terenu oko 12:30 sati, odmah nakon završetka susreta Cornet – Lučić – Baroni, koji počinje u 11 sati.

«Odrastao sam gledajući Federera i probat ću ga malo namučiti, pa ko zna. Nema predaje dok sudija ne odsvira kraj», kazao je Džumhur nakon plasmana u treće kolo Roland Garrosa.
Prednost može biti i činjenica da ga Federer uopšte ne poznaje.

Damir Džumhur rođen je u Sarajevu 20.maja ratne 1992. godine. i kao petogodišnji dječak je prvi put uzeo reket u ruke i počeo igrati tenis. Damir će kasnije postati osvajač bronzane medalje na Olimpijskim igrama za mlade te stići do trećeg mjesta na rang listi najboljih juniora svijeta.

By admin