DRUGI «NARODNI IFTAR» ZA POSTAČE U OPĆINI BUŽIM

Trećeg dana ramazana upriličen sada već tradicionalni  «Narodni iftar» za postače općine Bužim.

Iako je prvobitno bilo najvljeno da će se drugi «Narodni iftar» održi na stadionu ispred Osnovne škole «Bužim», zbog kiše koja je počela padati prije dva sata od vremena za prekidanje posta, organizatori su bili prinuđeni da iftar premjeste u salu OŠ “Bužim”.

Vrijedni članovi nevladnih organizacija i volontera, koji su dali svoj doprinos u organiazciji ovog iftara, su u zadnji čas pripremili prostor za postače. Kako je školska sala bila premala da primi sve postače koji su došli, iftarilo se i u učionicama i holovima škole.

Usvome kratkom obraćanju Općinski načelnik Agan Bunić se zahvalio svima koji su se odazvali pozivu na iftar, kao i volonterima i organizacijama koji su pomogli u organizaciji istog.

Pored brojnih gostiju iftaru je prisustvovao i muftija bihaćki, Hasan ef. Makić, premijer USK-a Izudin Saračević, predsjedavajući Skupštine USK-a Nijaz Hušić, kao i ostali kantonalni, federalni i državni zvaničnici, glavni imam MIZ Bužim, gosti iz Mešihata Islamske zajednice Hrvatske i mnogi drugi gosti.

Veliki broj građana koji su se odazvali pozivu uprkos lošim vremenskim uslovima, jasan je pokazatelj da se i u narednom periodu ova praksa treba nastaviti.

Više slika pogledajte ovdje

By admin