NAČELNIK BUNIĆ ODRŽAO RADNI SASTANAK SA PREDSTAVNICAMA UDRUŽENJA «ŽENE SA UNE»

Općinski načelnik Agan Bunić u svome kabinetu održao je radni sastanak sa predstavicama udruženja “Žene sa Une” Mirsadom Pečenković , te predstavnicama Lokalnog tima ” Bužim” Džanom Kedić i Merimom Račić.

Na sastanku je prezentiran projekat «Promocija multi-etničkih, kulturnih, edukativnih i socijalnih vrijednosti kroz koncept omladinskog volonterizma» koje ovo udruženje provodi na području Unsko-sanskog kantona, a implementacija je planirana u općini Bihać, Cazin, Velika Kladuša, Bužim, Bosanski Novi/Novi Grad i Prijedor.

Lokalni tim “Bužim” realiziraće jednomjesečni sadržaj za djecu sa poteškoćama u razvoju i djecu sa posebnim potrebama. Kao problem je prepoznat nedostatak sadržaja za djecu s poteškoćama u razvoju i djecu sa posebnim potrebama, te nedovoljna osvještenost i manjak socijalizacije kako djece, tako i stanovništva. Članovi Lokalnog tima «Bužim» su izradili projekat koji će obuhvatati nekoliko različitih radionica na kojima će volonteri iz ovog tima pružiti kvalitetan sadržaj učesnicima i obogatiti njihovu svakodnevnicu. Pored radionica, biće upriličen i izlet na izletište «Svetinja» te projekcija animiranog filma.

«Ovaj projektak je koristan za našu općinu i s toga ćemo pomoći koliko budemo u mogućnosati ovaj i slične projekte», kazao je načelnik Agan Bunić.

Implementacija ovog projekta u našoj općini je planirana u zadnjoj sedmici ovog mjeseca, i trajaće do kraja augusta. Članovi Lokalnog tima “Bužim” pozivaju sve da se uključe i podrže ovaj projekat, jer kako kažu: “i pored podrške općine Bužim potrebna nam je i podrška stanovništva i lokalnih odgojno-obrazovnih institucija”.

11653318_10204532020436782_13836391_n 11667178_10204532021636812_2042370117_n

By admin