SEDAMDESET GODINA LOVAČKOG DRUŠTVA „LOVAC“ BUŽIM

Proteklog vikenda lovačko društvo „Lovac“ iz Bužima svečano je obilježilo sedamdeset godina rada i postojanja. Preko tri stotine lovaca okupilo se na Trgu Alije Izetbegovića  nakon čega su upriličili svečani defile.

U hotelu „Urban“ održano je lovaćko veče, uz prisustvo brojnih gostiju, a na samom početku svečane akademije prisutnima su se obratili predsjednik UO LD „Lovac“ Jusić Nevsad, predsjednik Saveza lovačkih organizacija BiH Hodžić Muhamed, Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi USK Adis Džanić i načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

O historijatu od osnivanja lovačkog društva „Soko“-„Lovac“ Bužim govorio je istaknuti član ovog društva Meho Dizdarević koji je posebno naglasio da je prije sedamdeset godina utemeljeno ovo društvo koje danas nosi ime po r.Mehi Bašiću, jednom od istaknutijih lovaca i starješini 505-e viteške brigade koji je poginuo 05.08.1995.godine.

U nastavku programa dodijeljene su zahvalnice, plakete i posebne nagrade lovcima, sponzorima i zaslužnim pojedincima od strane LD „LOVAC“ Bužim, a od Saveza lovačkih organizacija BiH nagrađeni su lovci, zahvalnicma, Odrenom prvog i drugog reda dok je Općinskom načelniku Merudinu Naniću uručen Zlatni orden za poseban doprinos u razvoju i podršci lovstva na području općine Bužim.

Uz bogat  zabavni program organizirana je i tombola sa vrijednim nagradama, a najsretniji lovac dobio je vrijedan lovački karabin.

By admin