MEHMED KRUPIĆ SPORTISTA OPĆINE BUŽIM ZA 2023. GODINU

Obilježavanje Dana općine Bužim uveličao je Izbor sportiste općine Bužim za 2023.godinu u organizaciji Sportskog saveza općine Bužim.

Na  početku programa sportistima i gostima obratio  se predsjednik Sportskog saveza općine Bužim Admir Sijamhodžić a nakon njega i predsjednik Sportskog saveza Unsko sankog kantona  Emir Dautović. Načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić sportistima, njihovim roditeljima i sportskim radnicima  uputio je čestitku povodom dvadeset i osmog rođendana općine Bužim, te čestitao svima onima koji su u protekloj godini ostvarili zapažene rezutate na sportskim takmičenjima, te posebno naglasio:-“Općina Bužim je u protekloj godini bila podrška svim sportistima i sportskim kolektivima  koji su nastupali na brojnim takmičenjima gdje su ostvarili zavidne rezultate. Sportisti su naši najbolji ambasadori koji predstavljaju svoj klub, svoju općinu i državu Bosnu i Hercegovinu. Ja vam samo mogu čestitati na svemu onom što radite sa željom da i ove godine postižete što bolje razultate na sportskim takmičenjima”.

Nakon obraćanja uslijedila je dodjela priznanja za sportske perspektive najuspješnije sportske radnike, posebna priznanja, institucije, najbolje ekipe, pojedince i trenere.  Dodijeljene su nagrade i najuspješnijim kolektivima i pojedincima u sportu za invalidne osobe, a dodijeljena su priznanja i sportašima u školskom sportu.Na kraju svečanosti je dodijeljena i nagrada za najuspješnijeg sportistu općine Bužim za 2023. godinu  MEHMEDU KRUPIĆU, a prizanje mu je uručio načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

Rođen je 17.03.2007.godine,Majstor Tae kwon-do 2.DAN,državni reprezentativac u Taekwon-dou i Kik Boksu, sportista od svoje 4 godine života.Državni prvak u kik boksu,dvotruki državni prvak u Taekwon-dou.

Osvajač bronzane medalje na Evropskom Taekwon-do prvenstvu održanom u Rumuniji 2023.godine.Trenutno se priprema za nastup za Evropskom Tekwon-do prvenstvo u Poljskoj.

SPORTSKE PERSPEKTIVE ZA 2023:

1.Lejla Šahinović

2.Hena Skenderović

3.Elhana Kudelić

4.Hana Haskić

5.Džana Haskić

6.Merjema Muškić

7.Berina Aldžić

8.Imana Grošić

9.Cinac Adem

10.Ernad Nahić

11.Porić Salem

12.Duraković Din

13.Makić Arnad

14.Velić Omer

15.PORIĆ ADA

16.BAŠIĆ ALINA

17.GORETIĆ AMAR

18.LJUBIJANKIĆ AIŠA

19.LJUBIJANKIĆ IMAN

20.SKENDEROVIĆ UMA

21.DIZDAREVIĆ SEMINA

22.ALDŽIĆ MERJEM

23.BAJREKTAREVIĆ FATIH

24.MURATOVIĆ ADNAN

25.TAHIĆ ANES

26.MUJAGIĆ ALEJNA

27.TAHIĆ ARMIN

28.PONJEVIĆ ERVIN

29.BEGOVIĆ EMIR

30.ALEŠEVIĆ LAMIJA

31.MURATOVIĆ ARMIN

32.TAHIĆ INAS

33.Ljubijankić Emina

34.Dervić Sara

35.Dervić Lejla

36.Cinac Arijana

37.Skenderović Vedina

38.Alešević Emina

39.Livaković Ziba

40.Ičanović Almedina

41.Duraković Din

42.Veldžić Asmin

43.MULALLIĆ ARIJANA

  1. NAJUSPJEŠNIJI SPORTSKI RADNIK U SPORTU ZA OSOBE SA INVALIDITETOM U 2023. GODINI

Je ŠAHINOVIĆ NEDŽAD,vođa i takmičar stonoteniske ekipe koja je osvojila I mjesto na Kantonalnom i I mjesto na Državnom prvenstvu u stonom tenisu u Lukavcu.

  1. NAJUSPJEŠNIJI TRENER SAVEZA ZA SPORT I REKREACIJU INVALIDA OPĆINE BUŽIM U 2023 GODINI

Takmičar stonoteniske ekipe SSRI općine Bužim,učesnik Kantonalnog prvenstva ,1.mjesto u kategoriji,učesnik Državnog prvenstva u Bužimu za invalidna lica,osvajač 1.mjesta ekipno te trener i takmičar u boćanju i igrač u sjedećoj odbojci.Njegovo ime je KOVAČEVIĆ BEĆIR.

  1. NAJUSPJEŠNIJA SPORTSKA EKIPA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM U GODINI

je   Stonoteniska ekipa SSRI općine Bužim ,učesnici Kantonalnog prvenstva za invalidna lica,osvajači 1,mjesta ,učesnici Državnog prvenstva u stonom tenisu ,osvajači 1.mjesta državno prvenstvo Lukavac.

4.NAJBOLJI SPORTISTA SAVEZA ZA SPORT I REKREACIJU INVALIDA BUŽIM U  2023. GODINI

je osvajač 1.Mjesta na Kantonalnom prvenstvu,osvajač 1.mjesta na Državnom prvenstvu u stonom tenisu Lukavac,član SSRI općine Bužim,osvajač 1.mjesta na invalidskim igrama u Olovu.

           Šahinović Dževad.

5.SPECIJALNU NAGRADU SPORTSKI SAVEZ BUŽIM dodjeljuje Sijamhodžić Medinu,uspješnom takmičaru u streljaštvu i pikadu,kojim su osvojili Kantonalnog prvenstva za invalidna lica.

1.POSTHUMNO PRIZNANJE na prijedlog NK VITEZ Bužim,dodjeljuje se za rahmetli ŠAHINOVIĆ ABDULAHA-ABDU-molimo člana porodice da preuzme priznanje.

Šahinović Abdo je bio dugogodišnji blagajnik kluba,koji je svojim predanim radom obezbjeđivao da sve funkcioniše kako treba u klubu,veliki zaljubljenik u fudbalsku igru,redovni pratioc svih dešavanja na sportskim terenima.Njegovim angažmanom su redovno izmirivane sve obaveze kluba prema drugim licima.Zahvaljuemo se porodici na prisustvu i preuzimanju priznanja.

2.POSTHUMNO PRIZNANJE  na prijedlog nogometnog kluba VITEZ dodjeljuje se za ŠARIĆ HUSEINA-ŠARANA ,molimo člana porodice da preuzme priznanje.

Svi stanovnici Bužima su poznavali našeg Šarana,koji je pored obaveza u službi uvijek iznalazio vrijeme da se posveti i radu u klubu.Redovno pratio sve događaje u klubu,aktivno se uključivao u sve aktivnosti kluba,inicijator mnogih akcija na nabavci sportske opreme za klub.

Specijalna  priznanja Sportskog saveza općine Bužim  dodjeljuju se pojedince i institucije koje su pomogle razvoju sporta na području općine Bužim u 2023.godini te za razvoj sporta u ranijem periodu.

Pozivamo g-dina  Admira Sijamhodžića,predsjednika Sportskog saveza Bužim,da uruči nagrade.

    1.Priznanje Sportskog saveza Bužim ,za pomoć članicama Sportskog saveza Bužim dodjeljuje se za g-din Nanić Hilmiji,za doprinos u radu i razvoju OFK Bratstvo,kasnije NK Vitez.

2.Priznanje Sportskog saveza Bužim ,za pomoć članicama saveza,dodjeljuje se za –din RAMIĆ HASAN,za doprinos i zalaganje u radu Taekwon-do kluba „Asim Bajrektarević-Hamza“ Bužimveliki doprinos u realizaciji nabavke potrebne opreme za klub.

3.Priznanje Sportskog saveza Bužim,za doprinos u razvoju sporta na području općine Bužim,dodjeljuje se za firmu „ZARA-PETROL“.Veliki ljubitelj sporta koji je u više navrata pomagao članicama Sportskog saveza Bužim u realizaciji sportskih manifestacija.

4.Priznanje Sportskog saveza Bužim,za doprinos u razvoju sporta na području općine Bužim dodjeljujemo g-dinu Burzić Eminu,vlasniku firme „LIFE STUFF“,za nesebičnu pomoć članicama Sportskog saveza Bužim.

5.Priznanje Sportskog saveza Bužim za razvoj sporta i postignute rezultate u 2023 godini dodjeljujemo sljedećim dobitnicima:

1.TAEKWON-DO KLUB „FADIL BAJREKTAREVIĆ-GAZIJA“

2.TAEKWON-DO KLUB „ASIM BAJREKTAREVIĆ –HAMZA“ BUŽIM

3.KARATE KLUB BUŽIM

4.ČAUŠEVIĆ HASAN

5.KUDELIĆ EMIR

6.ŠABIĆ MEDIN

7.MULALIĆ SULEJMAN

POSEBNA PRIZNANJA ZA 2023.GODINU

  1. FUTSAL KLUB „KONJODOR“,predsjednik Mirzet Pajalić
  2. FUTSAL KLUB „BUŽIM“,predsjednik Baltić Arnel
  3. VELADŽIĆ AMINA-Ženski odbojkaški klub

4.EKIĆ NAHLA-Ženski odbojkaški klub

5.TAHIĆ ENELA

6.MUJAGIĆ AJDIN

7.TAHIĆ IMRAN

8.BAJREKTAREVIĆ MUAMER

9.TAHIĆ AJLA

10.BAJREKTAREVIĆ SUMEJA

11.ŠAHINOVIĆ LAMIJA

12.ŠAHINOVIĆ FATIMA

13.CINAC SARA

14.DAUTOVIĆ MERJEM

15.ČAUŠEVIĆ HASAN

16.KLJAJIĆ OMER

17.MUMINOVIĆ DAVUD

18.BAJREKTAREVIĆ DŽEJLANA

19.TAHIĆ AMIL

20.OŽEGOVIĆ ENIZ

21.ĆOSIĆ LEJLA

 PRIZNANJA ZA REZULTATE OSTVARENE U ŠKOLSKOM SPORTU

1.Najuspješniji učenik u školskom sportu za srednje škole je ELKASOVIĆ EMIR-osvojio 1.mjesto na općinskom školskom takmičenju u atletici,utrka na 1000m te je osvajač 3.mjesta utrka na 1000 m na Kantonalnom školskom takmičenju.

2.Najuspješnija učenica u školskom sportu za srednje škole je  MAMIĆ IZETA, osvojila 2.mjesto na Kantonalnom školskom takmičenju,pojedinačna konkurencija u stonom tenisu.Nagradu će preuzeti Bajrektarević Džejlana.

3.Najuspješniji učenik u školskom sport za osnovne škole je DAUTOVIĆ DŽELIL, osvajač 2.mjesta  na Kantonalnom školskom takmičenju  u nogometu.Dobar i primjeran je učenik 9.razreda OŠ Bužim.

4.Najuspješnija učenica u školskom sportu osnovne  škole je VUKALIĆ ERNA,  osvojila 2.mjesto u SKOKU U DALJ na Kantonalnom školskom takmičenju u pojedinačnoj konkurenciji.Odličan i primjeran učenik OŠ Bužim.

5.Najuspješnija ekipa Osnovne škole je Nogometna sekcija OŠ Bužim,koja je do 2.Mjesta na kantonalnom školskom takmičenju došla pobjedama nad ekipama iz OŠ Ključ,Bos.Krupa i S.Mosta.

6.Najuspješnija ekipa Srednjih škola je Stonoteniska sekcija MSŠ Hasan Musić Bužim koja je na Kantonalnom školskom takmičenju  osvojila 4.mjesto ekipno.

1.NAJUSPJEŠNIJA EKIPA U ŽENSKOJ KONKURENCIJI ZA 2023 GODINU

-je ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB BUŽIM ,sa ekipom Juniorki  je osvojila 2.mjesto  u Kantonalnoj ligi za žene te 3.Mjesto u KUP-takmičenju USK-a za žene.Takođe je pionirska ekipa zauzela 5.mjesto iako su se takmičile sa godinu dana starijim kolegicama.Klub broji veliki broj djevojčica,kadetkinja i juniorki kojima želimo puno sportske sreće u daljem radu.

2.NAJUSPJEŠNIJA EKIPA U MUŠKOJ KONKURENCIJI ZA 2023 GODINU

-je Kadetska  ekipa Taekwon-do  kluba „Gazija“ Bužim,.Ova ekipa je na zauzela 1.Mjesto na Državnom Taekwon-do prvenstvu ,borbe -ekipno.Želimo im puno sportske sreće u daljim takmičenjima.Članovi ekipe su višestruki državni prvaci i u pojedinačnim konkurencijama.

3.NAJUSPJEŠNIJI SPORTSKI RADNIK U 2023 GODINI

Čovjek koji je dao veliki doprinos u razvoju sporta na općini Bužim,na način da je vodio više selekcija na školska takmičenja,trener u Ženskom odbojkaškom klubu Bužim,trener u Odbojkaškom klubu Bužim,organizator 13 turnira u mini odbojci do sada,organiztor evo već 2.međunarodnog turnira u mini odbojci  koji se održava u sklopu manifestacije Dani općine Bužim  je Ičanović Aladin.                                             

4.NAJUSPJEŠNIJI TRENER ZA 2023 GODINU

Najuspješniji trener u 2023 godini je TAHIĆ AMIR,osnivač i trener Taekwon-do kluba Fadil Bajrektarević-Gazija Bužim,majstor Taekwondoa  3 .DAN.Trener kluba u kojem svakodnevno trenira veliki broj takmičara svih uzrasta.Nekoliko članova kluba je u sastavu Državne Taekwon-do i Kik boks reprezentacije.Trener Evropskog prvaka,učesnika i osvajača 3.mjesta na Svjetskom takmičenju u kik boksu. Klub je u 2023.godini osvojio preko 100 medalja u Taekwon-dou i Kik Boksu na međunarodnim,evropskim,svjetskim,državnim i federalnim takmičenjima.U klubu trenira veliki broj Kantonalnih i  Državnih prvaka u taekwondou i Kik boksu.

 PRIZNANJA U POJEDINAČNOJ KONKURENCIJI

1.NAJUSPJEŠNIJA KADETKINJA ZA 2023 GODINU:

 Članica Taekwon-do kluba „Asim  Bajrektarević-Hamza“ Bužim ,učestvovala na nekoliko Međunarodnih takmičenja,te na Državnom i Kantonalnom  Taekwon-do prvenstvu.Osvojila više odličja na ovim takmičenjima a izdvajamo 1. Mjesto na Međunarodnom takmičenju Bosna Open i  1.mjesto na Kantonalnom Taekwon-do prvenstvu…Dvostruka Državna prvakinja u Taekwon-dou ….ona je KLJAJIĆ MINELA.

2.NAJUSPJEŠNIJI KADET ZA 2023 GODINU :

Obzirom da dvojica momaka,državnih i kantonalnih prvaka u Taekwon-dou i kik boksu imaju iste rezultate,da su obojica državni reprezentativci,Upravni odbor Sportskog saveza nije imao srca da odvaja jednog od drugog te je obojici dodijelio priznaje za najuspješnijeg kadeta a oni su:

1.MURATOVIĆ AJDIN,.

2.BEGOVIĆ AMAR, članovi je TKD kluba Fadil Bajrektarević-Gazija, Vrhovska

Državni prvaci u svojim kategoriji,osvajači  nekoliko prvih mjesta na nekoliko međunarodnih turnira,državni reprezentativci pred kojima je svijetla sportska karijera.Želimo im puno sreće u daljem radu.

1.NAJUSPJEŠNIJA JUNIORKA ZA 2023 GODINU:

Članica je Taekwon-do kluba „Gazija“,u 2023 godini učestvovala na više međunarodnih takmičenja,osvojila 1.mjesto na Državnom i Kantonalnom prvenstvu u Taekwon-dou i kik boksu.Najuspješnija juniorka Državnog prvenstva,reprezentativka BiH.Učesnica Evropskog WAKO kik boks prvenstva. Državna prvakinja u svojoj kategoriji- TAHIĆ AMILA.

2.NAJUSPJEŠNIJI JUNIOR ZA 2023 GODINU:

Je ĆOSIĆ BENJAMIN,član je Takwon-do kluba „Asim Bajrektarević Hamza“ Bužim,dvostruki Kantonalni prvak,državni prvak,osvajač više medalja sa međunarodnih takmičenja u Taekwon-dou i kik boksu.

  1. Za NAJUSPJEŠNIJEG SPORTISTU U ŽENSKOJ KONKURENCIJI U 2023 GODINI

Proglašena je Krupić Berina,članica TKD Kluba Fadil Bajrektarević-Gazija iz Bužima,majstor taekwon-doa 2. Dan,koja je u 2023 godini učestvovala na Državnom prvenstvu i postala  državna prvakinja u kategoriji borbe dok je na Državnom kik boksu prvenstvu osvojila 2.mjesto u borbama.Učestvovala na više međunarodnih takmičenja gdje je ostvarila zapažene rezultate.Želimo joj puno sportske sreće u daljem radu.

Berina će pored priznanja dobiti i vaučer kao novčanu nagradu.

  1. ZA NAJUSPJEŠNIJEG SPORTISTU U MUŠKOJ KONKURENCIJI U 2023 GODINI

Član Taekwon-do kluba „Asim Bajrektarević Hamza“  Bužim,majstor Taekwondoa 1. Dan,Državni prvak u svojoj kategoriji u borbama,2.mjesto u formama na Državnom prvenstvu te nekoliko medalja sa međunarodnih takmičenja.Trenutno se priprema za nastup na Evropskom Taekwon-do prvenstvu u  Poljskoj-  Šahinović Harun.

By admin