SERVISNE INFORMACIJE ZA SRIJEDU 03.07.2024.

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili ovog jutra za period od 02.07.2024. godine od 8:00 sati do 03.07.2024. godine do 8:00 sati na području općine Bužim

JAVNI RED I MIR

  • Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira
  • Bužimski vatrogasci nisu imali intervencija.

SAOBRAĆAJ

  • Na lokalnim putevima Bužim-Elkasova Rijeka u naselju Velići i lokalnom putu Bužim-Radoč na mjestima nastanka klizišta  saobraćaj se odvija jednom trakom uz ograničenje brzine i osovinskog opterećenja vozila.

BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU (saobraćajne nesreće)

  • Nije bilo saobraćajnih nesreća

ELEKTRO I VODOSNADBIJEVANJE

  • Vodosnabdijevanje uredno
  • Snabdijevanje električnom energijom i telekomunikacijskim vezama uredno

ZU Dom zdravlja Bužim

Hitna služba ZU Dom zdravlja Bužim evidentirala 22 pregleda

STANJE NA CESTAMA (BIHAMK)

Stanje na cestama  sati

Izvještaj

Prohodnost većine putnih pravaca u Bosni i Hercegovini jutros je dobra i saobraća se uz uglavnom povoljne vremenske prilike. Brojne su dionice gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmjenjen režim saobraćaja. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima budu oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Danas i narednih par dana, u vremenu od 07 do 17 sati, izvodit će se radovi na izlazu iz Tomislavgrada (kružni tok prema Posušju i Kamenskom), zbog čega su moguće povremene obustave saobraćaja u trajanju od 15 do 30 minuta. Za vrijeme obustave obilaznice su ulice Kralja Tvrtka i Kralja Zvonimira.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Zenica-Lašva, Lukavac-Šićki Brod, Livno-Kamensko, Kladanj-Vlasenica, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići i Semizovac-Srednje. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja. Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

PROGNOZA VREMENA (FHMZ)

03.7.2024.

Jutros je u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini je pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati (°C): Bjelašnica 4; Sokolac 11; Bugojno 12; Sarajevo, Široki Brijeg i Srebrenica 13; Drvar i Tuzla 14; Bihać, Sanski Most i Zenica 15; Livno i Zvornik 16; Banja Luka 17; Bijeljina i Trebinje 18; Gradačac 19; Neum 21; Mostar 22°C.

Danas u Bosni većinom umjereno oblačno, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 29°C.

U Sarajevu tokom dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Pretežno oblačno u jutarnjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 24°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA (FHMZ)

Srijeda 03.07.2024.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilizacija vremenskih prilika, svježiji noćni i jutarnji sati, kao i umjereni porast temperatura danju, ugodno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti.

By admin