SERVISNE INFORMACIJE ZA ČETVRTAK 25.07.2024.

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili ovog jutra za period od 24.07.2024. godine od 8:00 sati do 25.07.2024. godine do 8:00 sati na području općine Bužim

JAVNI RED I MIR

  • Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira
  • Bužimski vatrogasci nisu imali intervencija.

SAOBRAĆAJ

  • Na lokalnim putevima Bužim-Elkasova Rijeka u naselju Velići i lokalnom putu Bužim-Radoč na mjestima nastanka klizišta  saobraćaj se odvija jednom trakom uz ograničenje brzine i osovinskog opterećenja vozila.

BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU (saobraćajne nesreće)

  • Nije bilo saobraćajnih nesreća

ELEKTRO I VODOSNADBIJEVANJE

  • Vodosnabdijevanje uredno
  • Snabdijevanje električnom energijom i telekomunikacijskim vezama uredno

ZU Dom zdravlja Bužim

Hitna služba ZU Dom zdravlja Bužim evidentirala 32 pregleda

STANJE NA CESTAMA (BIHAMK)

Stanje na cestama  sati

Izvještaj

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Dobrnja, na magistralnom putu Tuzla-Srebrenik, saobraćaj je obustavljen.

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća uz povoljne vremenske prilike i dobru prohodnost puteva. Frekvencija saobraćaja u ovim ranim jutarnjim satima je umjerenog inteziteta, ali tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila.

Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Vitez-Travnik, Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Čevljanovići-Nišići.

Na graničnom prelazu Izačić pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali su zadržavanja do 30 minuta.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).
Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

PROGNOZA VREMENA (FHMZ)

25.7.2024.

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 8 stupnjeva, Ivan Sedlo 16, Bihać, Bugojno, Sanski Most, Sarajevo i Tuzla 18, Livno i Zenica 20, Gradačac 22, Neum 26, Mostar 27 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama Bosne i uz riječne tokove može biti magle ili niskih oblaka. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar u Hercegovini na jugozapadu Bosne umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni. Najviša dnevna od 24 do 30, na jugu 34 stupnja.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 27 stupnjeva.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA (FHMZ)

Četvrtak 25.07.2024.

Biometeorološke prilike će biti povoljne širom zemlje. Sunčano vrijeme uz stabilnu atmosferu djelovat će pozitivno na većinu populacije. Prilikom boravka na otvorenom poželjna je zaštita kože i očiju od štetnog UV zračenja te prilagoditi odijevanje. Kod meteoropata i hroničnih bolesnika se ne očekuju veće tegobe.

By admin