NOVIH 200.000,00 KM ZA PROJEKTE U BUŽIMU

Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić i Armin Kardašević ministar privrede, potpisali su danas u Vladi USK-a dva ugovora u ukupnom iznosu od 200.000,00 KM.

Prvi potpisani ugovor odnosi se na projekat «Izgradnje mosta i dijela transferzale 2 na obilaznici Bužim, koji će se graditi kod Sportske dvorane Bužim, drugi ugovor u vrijednosti od 50.000,00 KM za sanaciju i dogradnju ekološkog parka “Borik”.

» Udruživanjem sredstava Vlade FBiH, Vlade USK-a i vlastitih sredstava počinjemo sa projektima koji su od posebnog značaja za sve građane kao i privrednike. Zahvaljujemo se dvjema vladama na podršci projektima za Bužim.

Spajanje obilaznice sa mostom kod Sportske dvorane Bužim olakšati komunikaciju privrednicima koji u ovom dijelu imaju svoje proizvodne i prodajne pogone, ali olakšat će i građanima bržu i jednostavniju komunikaciju i povezivanje sa magistralnom cestom.

Uređenje projekta «Borika» podrazumijeva sanaciju postojeće staze i zaštitne ograde na stazi, klupe za sjedenje i korpe za smeće, te će doprinijeti ciljnim korisnicima koji će jednostavnije koristiti turističku ponudu koja će omogućavati potpuni mir, blagodati čiste prirode, zraka, povratak prirodi, kao i fizičku rekreaciju»- kazao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

By admin