SERVISNE INFORMACIJE ZA ČETVRTAK 08.08.2024.

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili ovog jutra za period od 07.08.2024. godine od 7:00 sati do 08.08.2024. godine do 7:00 sati na području općine Bužim

JAVNI RED I MIR

  • Jedno krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira. (Nasilje u porodici i nepotrebno stvaranje buke motornim vozilom).
  • Bužimski vatrogasci nisu imali intervencija.

SAOBRAĆAJ

  • Na lokalnim putevima Bužim-Elkasova Rijeka u naselju Velići i lokalnom putu Bužim-Radoč na mjestima nastanka klizišta  saobraćaj se odvija jednom trakom uz ograničenje brzine i osovinskog opterećenja vozila.

BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU (saobraćajne nesreće)

  • Nije bilo saobraćajnih nesreća

ELEKTRO I VODOSNADBIJEVANJE

  • Vodosnabdijevanje uredno
  • Snabdijevanje električnom energijom i telekomunikacijskim vezama uredno

ZU Dom zdravlja Bužim

Hitna služba ZU Dom zdravlja Bužim evidentirala 38 pregleda.

STANJE NA CESTAMA (BIHAMK)

Stanje na cestama  sati

Izvještaj

Sezona godišnjih odmora je u punom jeku, svakodnevno bilježimo duge kolone vozila prema jugu naše zemlje, kao i pojačanom intezitetu saobraćaja na većini graničnih prelaza a trenutno i u blizini gradskih centara.

Pojačan promet vozila na izlazu iz naše zemlje ovoga jutra bilježimo na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša i Doljani. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog sanacionih radova na dionicama magistralnih puteva Vitez- Travnik i Brčko- Cerik izmjenjen je režim saobraćaja. Zbog izrazito frekventne dionice, na mjestu radova formiraju se duže kolone vozila u oba smjera, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača i Čevljanovići-Nišići.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).
Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

PROGNOZA VREMENA (FHMZ)

08.8.2024.

Danas se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u Hercegovini, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Hercegovini slab do umjeren, veći dio dana, jugozapadni, a u Bosni slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 26 do 33, na jugu do 37 °C. U Sarajevu sunčano uz umjeren porast naoblake. Tokom dana su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Dnevna temperatura zraka oko 30 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA (FHMZ)

Četvrtak 08. 08.2024. godine

Biometeorološke prilike će biti nepovoljne. Prolazno pogoršanje praćeno povećanom naoblakom i povremenim padavinama, kod većine hroničnih bolesnika uzrokovaće umjerene tegobe, izraženije sa poslijepodnevnim satima. Moguće su meteopatske reakcije u vidu glavobolje, promjena raspoloženja, iscrpljenosti, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.

By admin