NAJAVA: SPORTSKIH I KULTURNIH SADRŽAJA ZA SUBOTU 10.08.2024

U sklopu 29. manifestacije “Slobodarski dani viteškog grada Bužima 2024”, najavljujemo Vam sve sportske i kulturne sadržaje na jednom mjestu za subotu, 10.08.2024 godine

U organizaciji Sportskog saveza općine Bužim, sutra od 7:00 h trči se Super maraton Bihać – Cazin – Bužim, a očekivano vrijeme dolaska u Bužim je oko 11:00 h.

Od 09:00 h kreće viteški turnir u Streljaštvu – u lovačkom domu «Meho Bašić»

Kod viteškog turnira u streljaštvu slijediti upute Organizatora.

Paralelno od 12:00 h se igraju i dva turnira i to:

Odbojkaški turnir na pijesku za cure – Volley arena, i šahovski turnir – OŠ «Bužim».

Kako navode Organizatori turnira još uvijek se mogu izvršiti prijave, gdje se očekuju novčane nagrade, pehari, diplome i majice.

Od 17.00 h na Gradskom sadionu Bužim odigrat će se Međunarodni turnir veterana OFK «Bratstvo» Bužim.

U 17:30 h održat će se deseta paprikašijada u organizaciji Lovačkog društva «Lovac» Bužim, na platou Osnovne škole Bužim.

U 18:00 h održat će se tradicionalno druženje pripadnika 105/505 Viteške brigade, na platou Osnovne škole Bužim.

Od 19:00 h nastavak malonogometnog turnira «Izet Nanić 2024»

IZ KULTURNOG SADRŽAJA IZDVAJAMO:

Od 19.00 h u Velikoj sali Centra za kulturu sport i informisanje, promociju knjige «Bitka za Bosansku Krupu» autora komandanta Seada Jusića u saradnji sa Bošnjačkom zajednicom kulture «Preporod» Bužim, Centrom za kulturu, sport i informisanje općine Bužim i udruženjem Reis «Džemaludin Čaušević.

Pored autora promotori će biti: Profesor Haris Suljadžić, dr.sc. Emin Mesić, general Armije BiH Ramiz Dreković.

I za kraj večeri, od 20:30 h, za sve ljubitelje sevdaha, folklora, narodnih nošnji i igara, KUD «Sevdah» Bužim i Ženski Gradski hor organizuju «Veče sevdaha i folklora» gdje kao domaćini dočekuju goste iz Udruženja mladih Babića «Sijedi krš» iz Gračanice, Udruženje sazlija «Sevdah» iz Živinica i Omladinski kulturni centar «Lipe» iz Doboj Istoka.

Dobro nam došli!

By admin