ODIGRAN MEMORIJALNI ŠAHOVSKI TURNIR «IZET NANIĆ»

Dana 10.08.2024. godine, u sklopu prostora Osnovne škole Bužim odigran je 29.memorijalni šahovski turnir «Izet Nanić». Turnir je organizovao IŠK BISER – Invalidski šahovski klub Biser koji se igrao u sklopu Programa slobodarskih dana viteškog grada Bužima.

Nakon uvodnog i kratkog obraćanja domaćina turnira, turnir je simboličnim potezanjem prvog poteza svečano otvorio g-din. Edham Eminić, predsjednik Organizacionog odbora Slobodarskih dana viteškog grada Bužima.

Na turniru su nastupila 33. igrača iz BiH i inostranstva, a igralo se po Švicarskom sistemu igre 9. kola sa tempom igre od 8 i bonifikaciju 4 sekunde po igraču za cijelu partiju.

Nakon odigranih svih 9. kola, konačan poredak tri prvoplasirana igrača je bio slijedeći:

1. mjesto: Ibrahim Komić iz Bosanskog Novog sa osvojenih 8. poena;

2. mjesto: Armin Kekić iz Bosanske Otoke sa osvojenih 7,5 poena;

3. mjesto: Irfan Redžepović iz Cazina sa osvojenih 7,5 poena.

Najbolje plasirani domaći igrač je bio Ćazim Porić sa osvojenih 5. poena, a najbolji kadet i najmlađi učesnik au bili Anis Porić i Maid Đulić sa osvojena 3,5 poena.

Organizator turnira je za najbolje tri plasirana igrača, najboljeg domaćeg igrača, najboljeg kadeta i najmlađeg učesnika obezbbijedio novčane nagrade i poklon majice, a za tri prvoplasirana igrača su još dodjeljene prigodne diplome i pehar.

Turnir je odlično sudio Irfan Karabegović, državni šahovski sudac iz Cazina.

By admin