SERVISNE INFORMACIJE ZA PONEDJELJAK 12.08.2024.

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili ovog jutra za period od 09.08.2024. godine od 7:00 sati do 12.08.2024. godine do 7:00 sati na području općine Bužim

JAVNI RED I MIR

  • Dva narušavanja javnog reda i mira. (Paljenje vatre i stvaranje nepotrebne buke sa motornim vozilom).
  • Jedna intervencija. Požar u MZ Jusufovici.(Nisko rastinje).

SAOBRAĆAJ

  • Na lokalnim putevima Bužim-Elkasova Rijeka u naselju Velići i lokalnom putu Bužim-Radoč na mjestima nastanka klizišta  saobraćaj se odvija jednom trakom uz ograničenje brzine i osovinskog opterećenja vozila.

BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU (saobraćajne nesreće)

  • Nije bilo saobraćajnih nesreća

ELEKTRO I VODOSNADBIJEVANJE

  • Vodosnabdijevanje uredno
  • Snabdijevanje električnom energijom i telekomunikacijskim vezama uredno

ZU Dom zdravlja Bužim

Hitna služba ZU Dom zdravlja Bužim evidentirala 49 pregleda.

STANJE NA CESTAMA (BIHAMK)

Stanje na cestama  sati

Izvještaj

Jutros se na putevima Bosne i Hercegovine saobraća suhim kolovozom bez značajnih smetnji ili otežanog saobraćaja.

Zbog sanacionih radova na dionicama magistralnih puteva Vitez- Travnik i na ulazu u Žepče izmjenjen je režim saobraćaja. Zbog izrazito frekventne dionice, na mjestu radova formiraju se duže kolone vozila u oba smjera, pa vozače molimo za strpljenje i razumijevanje.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača.

Duge su kolone vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima: Izačić, Gradina, Orašje, Hum i Deleuša, dok je na GP Bosanska Gradiška pojačan promet putničkih vozila u oba smjera. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Do kraja avgusta, za putnički saobraćaj otvoren je granični prelaz Krstac (na putu Gacko-Nikšić).

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

PROGNOZA VREMENA (FHMZ)

12.8.2024.

Jutros je u našoj zemlji vedro.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Bjelašnica 14; Sokolac, Srebrenica 16; Bugojno, Široki Brijeg 18; Bihać, Drvar, Sarajevo 19; Banja Luka, Livno, Prijedor, Sanski Most, Zenica 20; Doboj, Zvornik 21; Tuzla 22; Bijeljina 24; Trebinje 25; Gradačac 27; Neum 28; Mostar 29; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 946 hPa, za 4 hPa je viši od normalnog i lagano raste.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano i vruće. Vjetar u Hercegovini slab do umjeren jugozapadni, a u Bosni istočni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 34 do 40 °C.

U Sarajevu sunčano i vruće. Dnevna temperatura zraka oko 36 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA (FHMZ)

Ponedeljak 12. 08.2024. godine

Slično kao proteklih par dana, ugodnije u prijepodnevnim satima u unutrašnjosti zemlje, potom vruće i sparno, uz visoke temperature zraka i visoke vrijednosti UV indeksa. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, glavobolje, dekoncentracije, problemi sa snom usljed manjka svježine u noći. Osjetljive osobe trebaju biti opreznije, ne izlagati se pretjeranim naporima i umanjiti boravak na otvorenom u najtoplijem dijelu dana. Opšta slika biće lošija na jugu zemlje.

By admin