ZAVRŠEN MEMORIJALNI TURNIR «IZET NANIĆ 2024»

U Bužimu je 14.08.2024. odigrana završnica 28. Memorijalnog malonogometnog turnira «Izet Nanić 2024», a samu završnicu pratilo je preko 3.000 gledaoca.

Na turniru je učestvovalo 77 ekipa, raspoređenih u tri kategorije: senirori (63 ekipe), U10 ( 7 ekipa) i U12

( 7 ekipa).

Turnir je bio dodatno obogaćen prisustvom poznatog sportskog komentatora sa prodornim glasom Marjana Mijalovića. Svojim komentarisanjem činio je da trenutci utakmice budu što zanimljiviji i uzbuđeniji. Njegovo iskustvo doprinijelo je da ovaj turnir bude upamćen za sve ljubitelje malog nogometa.

Posebnu pažnju privukla je utakmica humanih zvijezda sa veteranima FK «Bratstva» Bužim. Ekipa humanih zvijezda nastupla je u sastavu: Vlatko Glavaš, Mehmed Baždarević, Faruk Hujdurović, Nermin Šabić, Adnan Nezirov, Amel Tuka, Nihad Alibegović, Adis i Anes Nurković, i sportski novinari: Kenan Cinac, Haris Kudelić, Mensur Elkasović i Dželil Duranović.

Utakmicu su organizovali ispred humanih zvijezda Sinan Sinanović i Suvad » Regan» Šahinović iz FK «Bratstva» Bužim. Utakmica je završila 0:2 za humane zvijezde.

Prije početka samih finala organizirana je bakljada i vatromet.

Novčani nagradni fond turnira do sada je najveći i iznosio je 10.000,00 KM. Pored novčanih najbolje ekipe su nagrađene peharima i medaljama, kao i najbolji pojedinci u svim kategorijama. Pobjednik turnira je osvojio i prijelazni pehar turnira.

Najbolja ekipa ove godine koja je osvojila 28. memorijalni turnir «Izet Nanić 2024» je ekipa ŠEKIĆA DOLOVI-HAKIĆI, drugo mjesto pripalo je ekipi MNK PORIĆI, i treće mjesto ekipi MNK MINI DNEVNIK 1987.

Kao i proteklih godina 28. Memorijalni turnir «Izet Nanić 2024» privukao je velik broj sponzora, a sve u cilju bolje organizacije. Turnir je trajao ukupno devet dana, i popraćen je sa velikom publikom svake večeri.

Na kraju Organizacioni odbor 28. Memorijalnog malonogometnog turnira «Izet Nanić 2024» Bužim, NK Vitez Bužim se zahvalio prvom čovjeku općine Bužim, Općinskom načelniku Mersudinu Naniću, koji pruža nesebičnu podršku u organizaciji najkvalitetnijeg, najorganizovanijeg i najposjećenijeg turnira na ovim prostorima.

Organizator se zahvalio i svim učesnicima turnira, navijačima koji su fer i korektno navijali, te svim sponzorima kao i onima koji su na bilo koji način podržali organizaciju turnira «Izet Nanić 2024»

By admin