SERVISNE INFORMACIJE ZA PONEDJELJAK 02.09.2024.

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili ovog jutra za period od 30.08.2024. godine od 7:00 sati do 02.09.2024. godine do 7:00 sati na području općine Bužim

JAVNI RED I MIR

  • Jedno narušavanje javnog reda i mira. (Fizički napad).
  • Bužimski vatrogasci nisu imali intervencija.

SAOBRAĆAJ

  • Na lokalnim putevima Bužim-Elkasova Rijeka u naselju Velići obustava saobraćaja za sva vozila zbog sanacije klizišta.
  • Na lokalnom putu Bužim-Radoč na mjestima nastanka klizišta  saobraćaj se odvija jednom trakom uz ograničenje brzine i osovinskog opterećenja vozila.

BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU (saobraćajne nesreće)

  • Jedna saobraćajna nezgoda. (Materijalna šteta).

ELEKTRO I VODOSNADBIJEVANJE

  • Vodosnabdijevanje uredno
  • Snabdijevanje električnom energijom i telekomunikacijskim vezama uredno

ZU Dom zdravlja Bužim

Hitna služba ZU Dom zdravlja Bužim evidentirala 38 pregleda.

STANJE NA CESTAMA (BIHAMK)

Stanje na cestama  sati

Izvještaj

S obzirom da za većinu učenika danas počinje nova školska godina, molimo vozače da, zbog povećanog broja djece na ulicama, budu maksimalno oprezni, posebno u blizini škola. Školarci, pratite i poštujte saobraćajnu signalizaciju (semafore i pješačke prelaze). Želimo vam sretnu i uspješnu školsku godinu, budite pažljivi prilikom dolaska i odlaska iz škole.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima pojačana je frekvencija vozila ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Napominjemo da su čekanja na graničnim prelazima podložna čestim izmjenama. Vozači imaju pristup video nadzornim kamerama na našoj web stranici bihamk.ba.

PROGNOZA VREMENA (FHMZ)

02.9.2024.

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35°C, na jugu zemlje do 37°C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 32°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA (FHMZ)

Ponedjeljak 02. 09. 2024. godine

Biometeorološke prilike će biti pod uticajem stabilne atmosfere. U najtoplijem dijelu dana, osjetljive skupine ljudi bi se mogle žaliti na umor i manjak energije. Savjetujemo izbjegavanje suvišnih napora, naročito hroničnim bolesnicima s respiratornim i kardiovaskularnim bolestima. Uz laganu prehranu, dovoljno tekućine i zaštitu kože i očiju od štetnog UV zračenja, tegobe će se lakše podnositi.

By admin