SERVISNE INFORMACIJE ZA SRIJEDU 04.09.2024.

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili ovog jutra za period od 03.09.2024. godine od 7:00 sati do 04.09.2024. godine do 7:00 sati na području općine Bužim

JAVNI RED I MIR

  • Jedno narušavanje javnog reda i mira. (Drsko ponašanje).
  • Bužimski vatrogasci nisu imali intervencija.

SAOBRAĆAJ

  • Na lokalnim putevima Bužim-Elkasova Rijeka u naselju Velići obustava saobraćaja za sva vozila zbog sanacije klizišta.
  • Na lokalnom putu Bužim-Radoč na mjestima nastanka klizišta  saobraćaj se odvija jednom trakom uz ograničenje brzine i osovinskog opterećenja vozila.

BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU (saobraćajne nesreće)

  • Nije bilo saobraćajnih nesreća.

ELEKTRO I VODOSNADBIJEVANJE

  • Vodosnabdijevanje uredno
  • Snabdijevanje električnom energijom i telekomunikacijskim vezama uredno

ZU Dom zdravlja Bužim

Hitna služba ZU Dom zdravlja Bužim evidentirala 26 pregleda.

STANJE NA CESTAMA (BIHAMK)

Stanje na cestama  sati

Izvještaj

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz povoljne uslove za vožnju. 

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da obavezno drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Ukoliko putujete na dužim relacijama pravite češće pauze. Apel i za ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.

Danas su, u vremenu od 08 do 16 sati, planirani radovi na redovnom održavanju dionice magistralnog puta M-17 Brankovići-Maglaj. Na mjestima izvođenja radova saobraćat će se usporeno-naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sanacioni radovi aktuelni su na magistralnim putevima: Kladanj-Vlasenica, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Foča-Ustikolina, Dobro Polje-Miljevina, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.
Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

PROGNOZA VREMENA (FHMZ)

04.9.2024.

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 08 sati (°C): Sokolac 11; Bjelašnica, Drvar, Ivan Sedlo 14; Bugojno, Livno, Široki Brijeg, Srebrenica 15; Jajce, Sarajevo, Zenica 16; Bihać, Tuzla, Zvornik 19; Bijeljina, Doboj, Prijedor 20; Banja Luka, Mostar 21; Gradačac, Neum 24; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, na normali je i lagano raste.

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz umjeren razvoj oblačnosti tokom dana. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi, koji mogu biti praćeni grmljavinom. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 30 do 36 °C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne je moguć lokalni pljusak. Dnevna temperatura zraka oko 32 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA (FHMZ)

Srijeda 04. 09. 2024. godine

Biometeorološke prilike su relativno povoljne u većem dijelu zemlje. Nešto lošija opća slika na sjeverozapadu, zbog pljuskovitih padavina i pojačanog osjeta sparine. Lokalne nestabilnosti mogu osjetljivim osobama uticati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima uzrokovati poteškoće sa postojećim bolestima. Tokom jutra poželjno je prikladnije se odjenuti jer će osjet hladnoće biti izraženiji usljed nešto nižih temperatura.

By admin