BUŽIMSKI LOVCI UČESNICI DRUŽENJA NA IGMANU 2024

U subotu, 07.09.2024. godine, održano je tradicionalno druženje lovaca BiH u organizaciji Saveza lovačkih organizacija BiH. Savez lovačkih organizacija u BiH priredio je na Igmanu, tačnije na Velikom polju veliko druženje lovaca, a kao i prethodnih godina i ove su zabilježene brojne aktivnosti.

Oko 40 članova LD «LOVAC» Bužim je došlo, i uveličalo manifestaciju Igman 2024. Iako najudaljeniji ipak su dovezli sve što je potrebno za lijepo druženje.

Šatori, stolovi, roštilj, lonac za paprikaš.

Ono što je posebno privuklo pažnju jeste ložite za vatru promjera 1m i teško 100 kg, ali to Bužimljanima nije bio problem, te su i na taj način pokazali koliko vole prirodu, jer vatru nisu ložili na zelenoj površini. Nažalost zatekli su zgarište nesavjesnih građana i na njemu postavili ovo zbilja spomena vrijedno ložište.

Uzmemo li u obzir da je put od 400km prevalilo 40 lovaca, koji su dovezli i 6 lovačkih kerova na državnu izložbu, te da su po polasku ostavili urednije stanje nego što su ga zatekli, govori da su u pitanju istinski ljubitelji prirode, i zasigurno jedno od najorganiziranijih lovačkih društava u BiH istekao je predsjednik LD «Lovac» Bužim, Nevsad Jusić.

By admin