SERVISNE INFORMACIJE ZA PONEDJELJAK 16.09.2024.

Prema zvaničnim informacijama koje smo dobili ovog jutra za period od 13.09.2024. godine od 7:00 sati do 16.09.2024. godine do 7:00 sati na području općine Bužim

JAVNI RED I MIR

  • Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira.
  • Bužimski vatrogasci nisu imali intervencija.

SAOBRAĆAJ

  • Na lokalnim putevima Bužim-Elkasova Rijeka u naselju Velići obustava saobraćaja za sva vozila zbog sanacije klizišta.
  • Na lokalnom putu Bužim-Radoč na mjestima nastanka klizišta  saobraćaj se odvija jednom trakom uz ograničenje brzine i osovinskog opterećenja vozila.

BEZBJEDNOST U SAOBRAĆAJU (saobraćajne nesreće)

  • Dvije saobraćajne nezgode. ( Jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede ).

ELEKTRO I VODOSNADBIJEVANJE

  • Vodosnabdijevanje uredno
  • Snabdijevanje električnom energijom i telekomunikacijskim vezama uredno

ZU Dom zdravlja Bužim

Hitna služba ZU Dom zdravlja Bužim evidentirala 31 pregleda.

STANJE NA CESTAMA (BIHAMK)

Stanje na cestama  sati

Izvještaj

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Apelujemo na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

U toku su radovi na izgradnji pješačke staze uz magistralni put Prozor/Rama-Jablanica (u mjestu Ustirama). Svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 08 do 16 sati saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Također, u toku je rekonstrukcija mosta u mjestu Stupari, na magistralnom putu Kladanj-Živinice. Saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila, uz postavljene semafore.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Foča-Ustikolina, Tarčin-Konjic, Olovo-Semizovac i Međeđa-Višegrad.

Na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, vozila do 30 tona saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 30 tona saobraćaj obustavljen.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su kratkotrajna.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

PROGNOZA VREMENA (FHMZ)

16.9.2024.

Jutros je u Bosni oblačno vrijeme sa kišom uglavnom u sjevernim područjima. U Hercegovini je sunčanije uz umjerenu oblačnost.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme većinom sa slabom kišom. Više padavina prije podne na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U Hercegovini će preovladavati sunčanije uz umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim i večernjim satima na području Hercegovine su mogući slabi kratkotrajni lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 22°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 13°C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA (FHMZ)

Ponedjeljak 16.09.2024. godine

Djelimična stabilizacija vremena uslovljava nešto povoljniju opštu sliku, izraženije na jugu. Nakon hladnijih jutarnjih sati, kada je poželjno biti oprezniji, prikladno se odjenuti i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, danju će nastupiti blago zatopljenje, što će, uz manje padavina, povoljno djelovati na osjetljive osobe, te dovesti do umanjenja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Večer prohladna, stoga je u ovom periodu, također preporučljivo reducirati boravak na otvorenom.

By admin