U BUŽIMU JE OTVOREN  1. SAJAM POD NAZIVOM «JESEN U VITEŠKOJ ČARŠIJI»

Danas je na Trgu «Alije Izetbegovića» u organizaciji Udruženja žena „Izvor“ Bužim pod pokroviteljstvom općinskog načelnika općine Bužim, Mersudina Nanića, povodom Svjetskog dana turizma koji se obilježava 27. septembra, u Bužimu otvoren 1. po redu Sajam pod nazivom „Jesen u viteškoj čaršiji“.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, sa akcentom na zdrave prehrambne proizvode koji su proizvedeni po tradicionalnoj recepturi od domaćeg voća, povrća, šumskih plodova, ljekovitog bilja, te neizostavnih ručnih radova specifičnih za naše mjesto rekla je predsjednica Udruženja žena «Izvor» Jasmira Mehić.

Čast i zadovoljstvo pripala je da sajam svečano otvori načelnik općine Bužima Mersudin Nanić, dok se u ime Vlade USK-a prisutnima na otvorenju obratio ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mehmed Ćenanović.

„Iako je prvi sajam ovog i ovakvog karaktera zadovoljni smo posjetom izlagača kao i naših sugrađana. Zasigurno ovo je najava potrebe, a i zrelosti za osnivanjem Turističke zajednice općine Bužim, te određivanjem lokacije i izgradnje zelene pijace, gdje bi ovu ponudu mogli ponuditi domaćim i stranim turistima, a ujedno šansa za nova zapošljavanja i dodatnu zaradu žena na kućnom pragu“, istakao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

Sajam će za sve posjetioce trajati od 27. do 29. septembra i ovom prilikom pozivamo Vas da navratite do Trga „Alije Izetbegovića“, probate i kupite domaće proizvode naših vrijednih izlagača.

Tu možete pronaći slatka i slana jela, razne medove i pripravke od pčelinjih proizvoda, razne salate, domaće sokove, pekmeze, rukotvorine, dakle za svakoga ponešto ima pa bujrum svima.

By admin